Blog News

pen
آل‌سات پرداخت
درگاه پرداخت اینترنتی (Internet Payement Gateway) یکی از روش‌های ساده و مؤثر پرداخت الکترونیکی است. گسترش شبکه اینترنت در سال‌های اخیر درگاه اینترنتی را به راهی مهم برای انجام دادوستدهای مالی بدل کرده است. امنیت قابل تأمین روی این بستر ارتباطی و سرعت بالا دو ویژگی اصلی این روش پرداخت است. درگاه پرداخت اینترنتی به دارندگان کارت‌های بانکی امکان می‌دهد تا بدون مراجعه حضوری، کالا و خدمات موردنظر خود را از طریق اینترنت خریداری و وجه آن را به‌صورت آنلاین پرداخت کنند. 
 

مراحل عملیات درگاه پرداخت اینترنتی

1- مشتری، محصول یا خدماتی را در وب‌سایت پذیرنده انتخاب کرده و با کلیک بر روی دکمه خرید یا دکمه‌ای مشابه آن به صفحه پرداخت (که یک صفحه تحت دامنه شاپرک است) ارجاع داده می‌شود و اطلاعات لازم (شامل شماره کارت، رمز دوم و کد اعتبارسنجی یا CVV2) را وارد می‌کند.
2- داده‌های مشتری رمزگذاری شده و ابتدا به PSP فرستاده می‌شود.
3- داده‌های تراکنش توسط PSP به بانک صادرکننده کارت ارسال می‌شود.
4- پس از احراز هویت موفقیت‌آمیز، درخواست توسط بانک صادرکننده (با توجه به سرمایه موجود در حساب مشتری) تأیید یا رد می‌شود.
5- در نهایت، پاسخ احراز هویت توسط PSP به وب‌سایت پذیرنده (فروشگاه اینترنتی) ارسال می‌گردد.
6- پول از حساب دارنده کارت کسر شده و در اختیار شاپرک قرار می‌گیرد.
7- شاپرک در سیکل‌های مشخص مبالغ را به‌صورت تجمیعی به حساب پذیرنده در بانک مقصد واریز می‌کند.
 
تمام مراحل ۱ تا ۶ در زمانی حدود ۲ الی ۵ ثانیه اتفاق می‌افتد.
تمام درگاه‌های پرداخت توسط پروتکل https رمزگذاری شده‌اند تا امنیت خریداران در این زمینه تأمین شود.


درگاه‌های پرداخت را می‌توان به 2 دسته کلی تقسیم کرد:

1. درگاه‌های پرداخت با مجوز PSP 

شرکت‌های PSP که مخفف Payment Service Provider است. PSP به شرکت‌هایی گفته می‌شود که خدمات پرداختی را به مشتریان ارائه می‌کنند. این شرکت‌ها به‌صورت رسمی اجازه ارائه درگاه‌های پرداخت اینترنتی را دارند. این شرکت‌ها معتبرترین ارائه‌کننده‌های درگاه پرداخت هستند و هر پرداخت اینترنتی که انجام می‌شود باید توسط درگاه یکی از این شرکت‌ها انجام شود، دسته بعدی، زیرمجموعه این شرکت‌ها هستند و بدون داشتن قرارداد با این شرکت‌ها نمی‌توانند پرداخت اینترنتی و آنلاین انجام دهند. مشکلی که در اخذ چنین درگاه‌هایی وجود دارد، فرایندها و مراحل پیچیده و زمان‌بر است.
 

موارد موردنیاز کلی برای داشتن درگاه پرداخت مستقیم بانکی:

دارابودن شرکت ثبت شده و یا جواز کسب
دارابودن کد مالیاتی
راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی
اخذ نماد اعتماد الکترونیک
رعایت تمامی قوانین تجارت الکترونیک جمهوری اسلامی
عدم منع فعالیت از نظر نظام بانکی

2. درگاه‌های پرداخت واسط
درگاه‌های پرداخت واسط یا پرداخت‌یار ها، سایت‌هایی هستند که با گروه اول قرارداد می‌بندند و درگاه‌های پرداخت را از آن‌ها دریافت می‌کنند و در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. از مهم‌ترین ویژگی درگاه‌های پرداخت واسط فرایندها و مراحل به‌مراتب ساده‌تر آنهاست و شما می‌توانید در کمتر از 24 ساعت بدون نیاز به اخذ نماد اعتماد الکترونیک، که به نوبه خود پروسه زمان‌بری است، از این شرکت‌ها درگاه دریافت نمایید. درگاه‌های واسط بر روی هر تراکنش شما بین ۰.۵ تا ۲ درصد کارمزد دریافت می‌کنند.


چرا باید درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشیم؟

هدف نهایی از فروش و ارائه خدمت، کسب درآمد و دریافت پول از مشتری می‌باشد. هر چه این روند بین فروشنده و مشتری ساده‌تر گردد، به همان نسبت می‌تواند در میزان فروش و کسب درآمد تأثیرگذار باشد. شیوه پرداخت از طریق درگاه پرداخت اینترنتی یکی از شیوه‌های آسان، پر طرف‌دار و سریع پرداخت است که باعث تسهیل در دریافت وجوه و افزایش درآمد کسب‌وکارها می‌باشد. بنابراین اخذ درگاه پرداخت اینترنتی از شرکت‌های PSP و یا واسط بسیار لازم و ضروری است.


چطور می‌توانیم درگاه بانکی مستقیم دریافت کنیم؟

دریافت این سرویس به‌صورت آنلاین و مجازی انجام می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری به بانک ندارد. شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس درگاه مستقیم که PSP نام دارند 12 شرکت هستند که زیر نظر بانک‌های معتبر فعالیت می‌کنند که باید در یکی از این 12 شرکت حساب بانکی داشته باشید، سپس با مراجعه به شرکت  PSP درخواست خود را ثبت کنید.
قبل از همه اینها باید در سایت (http://enamad.ir) نماد الکترونیکی خود را دریافت کنید. پس از تکمیل مدارک درخواست شما توسط شرکت بررسی می‌شود و در صورت مورد تأیید کارشناسان شرکت درگاه پرداخت مستقیم در اختیارتان قرار می‌گیرد.


چطور می‌توانیم درگاه بانکی غیرمستقیم (واسط) دریافت کنیم؟

دریافت درگاه پرداخت واسط بسیار ساده و کوتاه است، کافی است به یکی از سایت‌های شرکت‌های واسط مراجعه کنید و فرم درخواست درگاه را پر کنید و بعد از تأیید مدارک و احراز هویت می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن درگاه پرداخت غیرمستقیم را دریافت کنید.


مقایسه محاسن و معایب درگاه مستقیم و واسط

درگاه‌های پرداخت مستقیم از پذیرنده بابت تراکنش کارمزدی اخذ نمی‌کنند، ولی درگاه‌های پرداخت واسط به دلیل خدمات متنوعی که دارند بین 0.5 تا 2.5 درصد از هر تراکنش تا سقف معینی کارمزد دریافت می‌کنند.
مدت‌زمان دریافت درگاه پرداخت از PSPها حداقل 2 تا 3 هفته است ولی شما می‌توانید از طریق درگاه‌های واسط ظرف کمتر از 24 ساعت پس از تکمیل مدارک درگاه دریافت نمایید. PSPها معمولاً خدمات و پشتیبانی کمتری به پذیرندگان ارائه می‌دهند، ولی شما از سمت درگاه‌های پرداخت واسط خدمات و پشتیبانی‌های بیشتری مثل گرافیک بهتر، پیگیری آنی تراکنش، اطلاع‌رسانی پیامکی و نرم‌افزاری و تلگرامی، انواع افزونه‌های درگاه پرداخت، پشتیبانی آنلاین، گزارش‌های تحلیلی آنلاین و از همه مهم‌تر سوئیچینگ دریافت می‌کنید. سوئیچینگ یکی از مهم‌ترین مزیت‌های درگاه‌های پرداخت واسط است. اگر شما از یک PSP درگاه دریافت کرده باشید، در صورت بروز اختلال در شبکه آن PSP تراکنش‌های احتمالی از سوی مشتریانتان را از دست می‌دهید که این امر موجب بروز نارضایتی در مشتریان شما می‌شود، و برای حل این مشکل لازم است از چندین PSP درگاه اخذ کنید که این امر به نوبه خود بسیار زمان بر و وقت‌گیر می‌باشد، ضمن اینکه پول‌های شما در حساب‌های مختلف پخش می‌شود. اما چون درگاه پرداخت واسط از PSPهای متعدد دارای درگاه می‌باشد، به‌محض بروز خطا در یکی از درگاه‌ها، تراکنش شما را به درگاه PSP دیگری سوئیچ می‌کند و بدون اینکه مشتری شما متوجه شود فرایند پرداخت با موفقیت انجام می‌گیرد و از بروز نارضایتی و ازدست‌رفتن تراکنش جلوگیری می‌شود.

 

جهت مطالعه بیشتر توصیه میکنیم مقالۀ «کاربرد درگاه پرداخت در کسب و کارهای مختلف» را مطالعه فرمائید.


چطور به درگاه‌های پرداخت اعتماد کنیم؟

قبل از اینکه تصمیم بگیرید که کدام درگاه را برای فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنید، حتماً آن را از لحاظ امنیت بررسی کنید.
چند نکته‌ای که باید به آن توجه کنید:
هنگام اتصال به صفحه پرداخت از طریق آدرس بار مرورگر مطمئن شوید از پروتکل امن https به‌جای پروتکل ناامن http استفاده می‌شود.
صفحه‌های پرداخت باید شامل صفحه‌کلید مجازی باشند و با هر بار رفرش صفحه‌کلید مجازی جابه‌جا شوند.
همچنین می‌توانید از طریق این آدرس اینترنتی bank.iranf1.ir از صحت سایت ارائه‌دهنده سرویس پرداخت مطمئن شوید.


درگاه واسط یا درگاه مستقیم؟

اگر نیازمند ابزار پرداخت بیشتر برای کسب‌وکارتان هستید و از یک درگاه چیزی بیشتر از سرویس پرداخت آنلاین می‌خواهید پیشنهاد ما به شما قطعاً درگاه پرداخت واسط است. در نگاه اول رایگان بودن کارمزد درگاه پرداخت مستقیم جذاب به نظر می‌رسد اما درگاه پرداخت واسط خدمات و مزیت‌های بیشتری برای شما دارد.
برای دریافت بهترین درگاه پرداخت اینترنتی واسط با بهترین امکانات و مناسب‌ترین مبلغ کارمزد به‌راحتی می‌توانید از درگاه پرداخت آل‌سات پرداخت استفاده کنید. آل‌سات پرداخت، پرداخت یار رسمی بانک مرکزی با محصولات و خدمات گسترده از جمله صفحه پرداخت شخصی، لینک پرداخت محصول، لینک پرداخت کسب‌وکار، QR کد پرداخت، فاکتور آنلاین، فروشگاه ساز آنلاین، سرویس طلایی تسهیم، زیرمجموعه‌گیری و کسب درآمد، کیف پول، پرداخت اینترنتی قبوض، عوارض و ... می‌باشد.


جمع‌بندی

درگاه پرداخت الکترونیک از رایج‌ترین شیوه‌های پرداخت بین مشتریان و فروشندگان می‌باشد. نظارت دولت و سامانه شاپرک باعث اعتماد بیشتر مشتریان برای استفاده از این شیوه پرداخت نسبت به شیوهٔ کارت به کارت می‌باشد. اگر مشتریان شما از طریق اینترنت و به‌صورت غیرحضوری از شما خدمات و یا محصول خرید می‌کنند توصیه می‌شود حتماً از این شیوه پرداخت استفاده کنید.
در حال حاضر در شبکه بانکی کشور 2 نوع درگاه پرداخت وجود دارد. 1. درگاه پرداخت مستقیم، 2. درگاه پرداخت غیرمستقیم یا واسط. اخذ درگاه پرداخت مستقیم نیازمند صرف زمان و بروکراسی اداری بیشتری است ولی اخذ درگاه پرداخت غیرمستقیم سریع‌تر و با فرایند اداری کمتری قابل انجام است. شبکه شاپرک به طور مستقیم بر شرکت‌های ارائه‌دهنده درگاه پرداخت مستقیم (PSP) و واسط نظارت دارد و امنیت و اعتمادسازی در این زمینه را فراهم می‌آورد.