Blog News

پرداخت‌یار و انواع خدمات پرداختیاری

pen
آل‌سات پرداخت
پرداخت‌یار و انواع خدمات پرداختیاری
اگر به دنبال اخذ درگاه پرداخت اینترنتی باشید، ممکن است با عبارت پرداخت یار زیاد مواجه شده باشید. شاید این سؤال در ذهنتان ایجاد شده باشد که شرکت‌های پرداخت یار چه شرکتهایی هستند و چه فرقی با شرکت‌های پرداخت (PSPها) دارند، آیا مطمئن هستند یا خیر، کدام یک را برای کسب‌وکار و فروشگاه اینترنتی خود انتخاب کنیم؟ و اصلاً چه مزیتی نسبت به شرکت‌های پرداخت دارند؟
در این مقاله می‌خواهیم در مورد پرداخت یار، نقش پرداخت یار در رشد شبکه پرداخت الکترونیک کشور و همچنین رشد کسب‌وکارهای آنلاین کشور صحبت کنیم.
 

تعریف پرداخت یار

با توجه به اینکه خرید و فروش و فضای کسب‌وکارهای آنلاین روز به روز در حال گسترش می‌باشد وجود یک بستر امن پرداخت بیش از پیش موردتوجه قرار می‌گیرد لذا از سوی بانک مرکزی نهاد جدیدی برای تسهیل پرداخت‌های الکترونیک به نام پرداخت یار تعریف شده است. پرداخت یار بانک مرکزی با شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت یا همان PSPها قرارداد می‌بندد تا امکان استفاده از ابزارهای پذیرش و اتصال به شبکه الکترونیکی پرداخت (شاپرک) به‌صورت غیرمستقیم فراهم شود.
 

پرداخت یار کیست؟

پرداخت یار به معنای شخصیت حقوقی ثبت شده است که در چارچوب سندی که از سوی بانک مرکزی تدوین شده و بر اساس قراردادی که با شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت (PSP) و شاپرک منعقد گردیده، می‌تواند پرداخت‌های بدون‌کارت از جمله پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای مبتنی بر زیرساخت‌های همراه را برای پذیرندگان خود انجام داده و سپس به شبکه شاپرک ارسال کند.
در نتیجه شرکت‌های دارای مجوز پرداخت یاری می‌توانند در بستر اینترنت و موبایل که به صورت فیزیکی به کارت بانکی (CNP) نیازی نیست خدمات خود را بر روی سوئیچ شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت (PSPها) ارائه کنند. 
پرداخت یاران جهت فعالیت در شبکه پرداخت الکترونیکی، ملزم به رعایت دستورالعمل‌ها و مقررات وضع شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی و شرکت شاپرک هستند. طبق تعریف بانک مرکزی پرداخت‌یارها شرکت‌های ارائه‌دهنده درگاه پرداخت اینترنتی هستند که با نظارت شرکت شاپرک جهت ارائه درگاه پرداخت اینترنتی فعالیت می‌کنند.

 

نحوه اخذ مجوز پرداخت یاری برای شرکت‌های پرداخت یار چگونه است؟

شرکت‌های متقاضی در ابتدا برای دریافت مجوز پرداخت یاری باید موارد زیر را در نظر بگیرند:
• باید شرکت حقوقی باشند.
• یک وب‌سایت کدنویسی شده مناسب برای ارائه درگاه پرداخت واسط داشته باشند.
• ترجیحاً سروری در داخل کشور داشته باشند.
• گواهی عدم سوءپیشینه برای تمام اعضای شرکت خود دریافت کرده باشند.
• پرداخت یاران جهت فعالیت در شبکه پرداخت الکترونیکی، ملزم به رعایت دستورالعمل‌ها و مقررات وضع شده توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی و شرکت شاپرک هستند.  
• مسئولیت ارزیابی و احراز صلاحیت متقاضی این تفاهم‌نامه بر مبنای این مستند بر عهده شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت خواهد بود.
• هرگونه به‌اشتراک‌گذاری درگاه‌های پرداخت الکترونیک خارج از این چارچوب به منزله تخلف بوده و مستوجب مسئولیت برای متخلف و متضامناً موجب مسئولیت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت در ارائه خدمت به اشخاص فاقد مجوز است. شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت موظف است ضمن پایش رفتار پذیرندگان خود، در صورت مواجهه با هر نوع فعالیت خارج از چارچوب این مستند، مطابق با فرایندهای مندرج در مستند روش اجرایی مدیریت پذیرندگان پرخطر اقدام نماید.
بانک مرکزی پس از انتشار سند نهایی پرداخت یاران به فعالیت کسب‌وکارهای نوپا رسمیت بخشید و در راستای انتشار این مستند با عقد تفاهم‌نامه‌ای برای چندین شرکت، مجوز پرداخت یاری صادر کرد و فعالیت این شرکت‌ها به‌صورت رسمی در صنعت پرداخت آغاز شد.
 

هدف فعالیت پرداخت یار

هدف فعالیت پرداخت یار ارائه خدمات پرداخت و نظارت بر عملکرد پذیرندگان پس از اتصال آنها به شبکه الکترونیکی پرداخت است. از مهم‌ترین اهداف درگاه‌های پرداخت واسط تسهیل فرایندها و مراحل اخذ درگاه بانکی و ارائه خدمات بیشتر نسبت به PSP هاست. شما می‌توانید در کمتر از 24 ساعت بدون نیاز به اخذ نماد اعتماد الکترونیک که به نوبه خود پروسه زمان‌بری است، از این شرکت‌ها درگاه دریافت نمایید.
 

مزیت استفاده از خدمات شرکت‌های پرداخت یار

درگاه‌های پرداخت مستقیم از پذیرنده بابت تراکنش کارمزدی اخذ نمی‌کنند، ولی درگاه‌های پرداخت واسط به دلیل خدمات متنوعی که دارند بین 0.5 تا 2.5 درصد از هر تراکنش تا سقف معینی کارمزد دریافت می‌کنند. مدت‌زمان دریافت درگاه پرداخت از PSPها حداقل 2 تا 3 هفته است ولی شما می‌توانید از طریق درگاه‌های واسط ظرف کمتر از 24 ساعت پس از تکمیل مدارک درگاه دریافت نمایید. PSPها معمولاً خدمات و پشتیبانی کمتری به پذیرندگان ارائه می‌دهند، ولی شما از سمت درگاه‌های پرداخت واسط خدمات و پشتیبانی‌های بیشتری مثل گرافیک بهتر، پیگیری آنی تراکنش، اطلاع‌رسانی پیامکی و نرم‌افزاری و تلگرامی، انواع افزونه‌های درگاه پرداخت، پشتیبانی آنلاین، گزارش‌های تحلیلی آنلاین و از همه مهم‌تر سوئیچینگ دریافت می‌کنید. سوئیچینگ یکی از مهم‌ترین مزیت‌های درگاه‌های پرداخت واسط است. اگر شما از یک PSP درگاه دریافت کرده باشید، در صورت بروز اختلال در شبکه آن PSP تراکنش‌های احتمالی از سوی مشتریانتان را از دست می‌دهید که این امر موجب بروز نارضایتی در مشتریان شما می‌شود، و برای حل این مشکل لازم است از چندین PSP درگاه اخذ کنید که این امر به نوبه خود بسیار زمان بر و وقت‌گیر است، ضمن اینکه پول‌های شما در حساب‌های مختلف پخش می‌شود. اما چون درگاه پرداخت واسط از PSPهای متعدد دارای درگاه است، به‌محض بروز خطا در یکی از درگاه‌ها، تراکنش شما را به درگاه PSP دیگری سوئیچ می‌کند و بدون اینکه مشتری شما متوجه شود فرایند پرداخت با موفقیت انجام می‌گیرد و از بروز نارضایتی و ازدست‌رفتن تراکنش جلوگیری می‌شود.

 

بیشتر بخوانید: «درگاه پرداخت واسط مزیت های استفاده از درگاه پرداخت واسط»

 

مزایای پرداخت یاری برای بانکداری الکترونیک کشور چیست؟

• درگاه‌های پرداخت واسط ساماندهی می‌گردد
• از سوءاستفاده وب‌سایت‌های متخلف جلوگیری شده
• شاپرک بر روی درگاه‌های پرداخت واسط نظارت بیشتری دارد
• برای هر پذیرنده یک کد پذیرندگی ارائه می‌گردد
• واریز شدن تنها سود کارمزد پذیرنده‌ها به حساب شرکت پرداخت یار (پس از کسر کارمزد مبالغ تراکنش پذیرنده‌ها به حسابشان واریز می‌شود)
• لیست سیاه پذیرندگان بهتر مدیریت می‌شود
 

در مدل جدید پرداخت یاری، کاربرها چه نکاتی را باید رعایت کنند؟

در معماری جدید پرداخت یاران شاپرک، فرایند احراز هویت، علاوه بر این که از سمت شرکت پرداخت یار انجام می‌گیرد، توسط شاپرک نیز انجام می‌شود و اطلاعات کاربر در سیستم جامع پذیرندگان شاپرک، ثبت می‌شود بنابراین لازم است تا همة کاربران، کلیه اطلاعات فردی، محلی، کسب‌وکار، تماس و بانکی خود را در پنل کاربری وارد نمایند. لازم به ذکر است، افراد زیر 18 سال، امکان استفاده از خدمات را ندارند. در مدل جدید پرداخت یاری، بر خلاف مدل قبلی که همه کاربران از ترمینال اشتراکی استفاده می‌کردند، به هر کاربر یک ترمینال اختصاصی تعلق می‌گیرد. پس از تکمیل مرحله ثبت‌نام، در صورت تأیید بودن اطلاعات، حداکثر تا 48 ساعت درگاه اختصاصی برای کاربر فعال خواهد شد.
 
 

جمع‌بندی

با توجه به رشد روزافزون کسب‌وکارهای آنلاین و نیاز به ارتقاء بسترهای پرداخت شرکت‌های پرداخت یاری وارد عرصه پرداخت آنلاین کشور شدند. فعالیت این شرکت‌ها زیر نظر مستقیم بانک مرکزی و PSPهای مربوطه می‌باشد و ملزم به پایش مداوم پذیرندگان خود هستند. پرداخت‌یارها خدمات متنوع‌تری نسبت به PSPها ارائه می‌دهند و می‌توانند نقش بزرگی در رشد کسب‌وکارها ایفا کنند. خدمات متنوعی مانند لینک پرداخت شخصی، لینک پرداخت محصول، فاکتور آنلاین، رسید الکترونیکی، فروشگاه ساز، منوی آنلاین و از همه مهم‌تر سوئیچینگ درگاه پرداخت که نقش مهمی در کیفیت پرداخت ایفا می‌کند از جمله این خدمات هستند.
آل‌سات‌پرداخت پرداخت‌‌یار الکترونیک بانک مرکزی می‌باشد. آل‌سات پرداخت همواره در تلاش است با ارائه خدمات متنوع و باکیفیت تجربه تراکنش‌های بانکی لذت بخشی را برای شما و مشتریانتان فراهم آورد. شما می‌توانید بر اساس نیازتان درگاه پرداخت خود را از پرداخت یار بانک مرکزی دریافت کنید. آل‌سات پرداخت درگاه پرداخت شما را در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیارتان می‌گذارد و شما می‌توانید با چند کلیک ساده درگاه پرداخت امن خود را دریافت کنید. جهت اخذ درگاه پرداخت اینترنتی اینجا را کلیک کنید.