Blog News

اهمیت نماد اعتماد الکترونیک در اخذ درگاه پرداخت

pen
آل‌سات پرداخت
اهمیت نماد اعتماد الکترونیک در اخذ درگاه پرداخت
همان‌طور که می‌دانید، یکی از شرایط اخذ درگاه پرداخت اینترنتی از شرکت‌های پرداخت (PSPها) دارابودن نماد اعتماد الکترونیک (اینماد) است. بسیاری از کسب‌وکارها به دلیل دارا نبودن شرایط اخذ نماد اعتماد الکترونیک امکان دریافت این سرویس را از شرکت‌های پرداخت ندارند. حال سؤال اینجاست که آیا این امکان وجود دارد که بدون دارابودن نماد اعتماد الکترونیک بتوان از سرویس درگاه پرداخت آنلاین استفاده کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید تا به این سؤال پاسخ دهیم.


نماد اعتماد الکترونیک چیست؟

نماد اعتماد الکترونیکی نشانه‌ای است برای کسب‌وکارهای اینترنتی که توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی متعلق به وزارت صنعت، معدن و تجارت باهدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت آنها صادر می‌شود. 
هدف از تدوین این سند تشریح جزئیات کلیه فرایندهای مربوط به ارزیابی کسب‌وکارهای اینترنتی، شاخص‌های ارزیابی و اعطای نماد اعتماد الکترونیک بر اساس شاخص‌های مذکور، به‌علاوه نحوه نظارت بر عملکرد و فعالیت‌های کسب‌وکارهای اینترنتی و رسیدگی به تخلفات آن‌ها و نیز شکایات مصرف‌کنندگان است.
درصورتی‌که یک سایت نماد اطمینان داشته باشد به این معنی است که هویت این کسب‌وکار توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی احراز شده است. در حال حاضر نماد اعتماد برای یک سال قابل صادر بوده و در ادامه قابل تمدید است. اگر سایت‌هایی که نماد اعتماد دارند پول دریافت کنند و در ازای آن کالا یا خدمات ارائه ندهند، خریدار می‌تواند به‌راحتی شکایت کند و مراحل قانونی کار را طی کند.


چند نوع نماد اعتماد وجود دارد و کدام یک مناسب با کسب‌وکار شماست؟

در مجموع سه نوع نماد اعتماد وجود دارد.
نماد اعتماد بدون ستاره: نماد بدون ستاره مخصوص کسب‌وکارهای نوپا است و نسبت به نماد یک ستاره و دوستاره از اعتبار کمتری برخوردار است.
نماد اعتماد یک ستاره: رایج‌ترین نوع نماد اعتماد که اغلب کسب‌وکارها از آن استفاده می‌کنند نماد اعتماد یک ستاره است. پیشنهاد ما به شما این است که اگر می‌خواهید نماد اعتماد دریافت کنید، به سراغ این گزینه بروید.
نماد اعتماد دوستاره: نماد اعتماد دوستاره نسبت به نمادهای قبلی از اعتبار بیشتری برخوردار است. اگر می‌خواهید برای سایتتان نماد دوستاره بگیرید باید برای سایتتان گواهینامهٔ ssl غیر رایگان بگیرید. گواهینامه ssl بر روی افزایش سطح امنیت اطلاعات کاربران سایت تأثیر زیادی دارد و سایت‌هایی که از ssl استفاده می‌کنند، در کنار آدرس سایتشان علامت قفل سبز رنگ نمایش داده می‌شود.
دو نوع گواهینامه ssl وجود دارد، رایگان و غیر رایگان. اگر از نوع رایگان استفاده می‌کنید نمی‌توانید نماد اعتماد دوستاره دریافت کنید.


مراحل اخذ نماد اعتماد الکترونیک چگونه است؟

راه‌اندازی کامل سایت
مراجعه به آدرس https://enamad.ir/Panel و ثبت‌نام در آن
تکمیل و احراز اطلاعات هویتی
اضافه‌کردن کسب‌وکار
بررسی و انجام تأییدیه فنی از سوی مرکز
تکمیل و ارسال اطلاعات کسب‌وکار
ارسال مدارک هویتی توسط درخواست‌کننده نماد
بررسی مدارک هویتی و تأیید آنها از سوی مرکز
رسیدگی به اشکالات موجود در سایت (در صورت وجود)
تأیید کسب‌وکار و اعطای نماد اعتماد
دریافت کد و درج آن بر روی سایت
تمدید نماد اعتماد
برای تمدید نماد اعتماد می‌بایست اقدام به احراز هویت مجدد مواردی مانند ایمیل، شماره تماس و آدرس کسب‌وکار نموده و درخواست خود را برای تمدید نماد در سامانه ثبت نمایید.

 


الزامات نماد اعتماد الکترونیک چیست؟

فعالیت در چهارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران
درج مشخصات تماس و قابل‌دسترسی برای کاربران
امکان عودت وجه حداقل 7 روزه بدون قیدوشرط برای کالاهای مجازی
رسیدگی به شکایات انجام شده در سامانه enamad.ir


دریافت نماد اعتماد الکترونیک چقدر هزینه دارد؟

برخلاف تصور عموم، اگر خودتان برای دریافت نماد اعتماد اقدام کنید، هزینه گرفتن ای نماد کاهش می یابد و با هزینه‌ای کمتر می‌توانید نماد اعتماد خود را دریافت کنید. اما برای اینکه بتوانید خودتان نماد را دریافت کنید علاوه بر پرداخت تعرفه‌های مصوب اینماد، نیاز به‌صرف چندین ساعت زمان و کمی دانش فنی دارید.
مهم‌ترین عاملی که بر روی هزینهٔ دریافت نماد اعتماد تأثیر می‌گذارد، هزینه‌ای است که دولت بابت اعطا نماد از شما دریافت می‌کند (متأسفانه این هزینه از ابتدای سال به شکل قابل‌توجهی افزایش‌یافته است)، همچنین درصورتی‌که فرد دیگری بخواهد برای شما نماد اعتماد را دریافت کند، هزینه‌ای را بابت پیگیری‌ها، صرف زمان و انجام تنظیمات مختلف در سایت شما در نظر می‌گیرد که آن نیز بر روی هزینه تمام شده تأثیرگذار است.
دقت داشته باشید که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی نیاز به پرداخت تعرفه مصوب اینماد (حدود 175 هزار تومان) و پرداخت هزینه‌های متفرقه نظیر هزینه پست نامه اعتبارسنجی (حدود 20 الی 30 تومان) و هزینه‌های فنی قراردادن کد اینماد در سایت دارید.


آیا سایت‌های فروشگاهی می‌توانند بدون داشتن نماد اعتماد الکترونیکی فعالیت کنند و کسب درآمد کنند؟

یک فروشگاه اینترنتی می‌تواند بدون اخذ اینماد به فعالیت خود ادامه دهد، ولی یک سایت کامل نیازمند دارابودن درگاه پرداخت الکترونیک است. یکی از شرایط اخذ درگاه پرداخت از شرکت‌های PSP دارابودن نماد اعتماد الکترونیک است که به‌نوبهٔ خود بسیار زمان بر است. یک سایت فروشگاهی هم بدون دارابودن درگاه پرداخت شانس زیادی در کسب درآمد از مشتریان خود ندارد. علاوه بر نیاز به دارابودن نماد اعتماد الکترونیک، فاکتورهای دیگری مانند دارابودن مجوز کسب یا شرکت ثبت شده، کد اقتصادی و مالیات برای اخذ درگاه پرداخت اینترنتی از شرکت‌های پرداخت موردنیاز است. 

آیا اخذ درگاه پرداخت بدون نماد اعتماد الکترونیک امکان پذیر است؟ 

باتوجه به دستورالعمل های شاپرک درسال جاری داشتن نماد اعتماد الکترونیک و کد مالیاتی در هنگام اخذ درگاه پرداخت الزامی میباشد و شرکت های پرداخت یاری موظف به انجام این دستورالعمل می‌باشند.