Blog News

راهکارهای موفقیت در کسب و کار آنلاین

pen
آل‌سات پرداخت
راهکارهای موفقیت در کسب و کار آنلاین
با توجه به افزایش تعداد استفاده کنندگان اینترنت در سرتاسر دنیا، حضور کسب و کارها علاوه بر دنیای واقعی، در دنیای مجازی نیز بیش از بیش اهمیت پیدا میکند. در 10 سال گذشته، تغییرات بسیار بزرگی در زیرساخت ها، اپلیکیشن ها، دید و دانش کاربران و نقش اینترنت در زندگی انسان ها رخ داده است؛ سرعت این تغییرات بسیار سریع بوده است در حالی که همچنان بسیاری از کسب و کارها به صورت سنتی ادامه به فعالیت می دهند. این تهدید همواره برای کسب‌وکارهای سنتی وجود دارد که توسط کسب و کارهای آنلاین حذف شوند. بنابراین، شرکتهایی که خود را با تغییرات دنیای امروز وفق میدهند و همگام با تغییرات خود را تغییر می دهند می توانند بقای خود را تضمین کنند. امروزه شرکت های زیادی پا به عرصه حضور در دنیای مجازی گذاشته اند، در نتیجه موفقیت در این عرصه نیز با چالش ها و سختی های بیشتری نسبت به گذشته روبرو شده است. شرکت ها و کسب و کارهایی در این عرصه موفق می شوند که بتوانند اصولی ، دقیق و پرقدرت عمل کنند. در این مقاله میخواهیم در مورد اصول شروع کسب و کار در فضای مجازی و چگونگی اجرا تا موفقیت کسب و کار آنلاین با شما صحبت کنیم.


اولین قدم ایده یابی و ایده سنجی

اولین مرحله در شروع هر کسب و کاری، مسلماً بررسی ایدۀ اولیه است. اگر در حال حاضر کسب و کار سنتی ای دارید که در دنیای واقعی از موفقیت نسبی ای برخوردار است و احساس نیاز در مورد محصولات و خدمات شما وجود دارد، بنابراین این مرحله را تحقق بخشیده اید. ولی اگر میخواهید کسب و کاری جدید شروع کنید و هیچ اطلاعاتی در مورد نیاز بازار، پرسونای خریدار، تعداد و وضعیت رقبا ندارید حتما باید این مرحله را با دقت و آگاهی کامل سپری کنید. 
هر ایده و یا محصول باید از نظر تقاضای بازار، خدمات یا محصولات مشابه، وضعیت رقبا، قدرت خرید مشتریان و ... به طور کامل بررسی شود. برای اینکار حتما تحقیقات و مشورت های لازم را با افراد دارای صلاحیت انجام دهید. چون در صورتی که ایده یا محصول شما مطابق با استانداردها و نیاز بازار نباشد و یا رقابت در بازار بسیار بالا باشد، درصد احتمال موفقیت شما کاهش می یابد. بنابراین اولین قدم را با دقت کامل بردارید.
 
 
ایده-سنجی
 


دومین قدم ایجاد زیرساخت ها و انتخاب بسترهای مناسب

بعد از قدم اول، نوبت به ایجاد زیرساخت ها و انتخاب بسترهای مناسب میرسد. هر چه حضور شما در فضای اینترنت پررنگ تر باشد و راه های دسترسی به کسب و کار شما بیشتر باشد، شانس موفقیت و پیشی گرفتن شما از رقبا بیشتر می شود. استفاده از بستر هایی مانند وب سایت، اپلیکیشن و شبکه های اجتماعی همه از لازمه های حضور در اینترنت هستند و حتما باید به این موارد توجه کنید.


وب سایت

داشتن یک وب سایت مناسب با امکانات و گرافیک خوب که بر روی یک هاستینگ قوی پیاده سازی شده باشد بسیار توصیه می شود. وب سایت به عنوان پایگاه اصلی کسب و کارها تلقی می شود و به اعتبار شما می افزاید. گرچه ممکن است بخواهید کسب و کار خود را در یکی از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام راه اندازی کنید، ولی داشتن یک وب سایت خوب میتواند در اعتبار و جلب اعتماد مشتریان بسیار مفید باشد. در این رابطه توصیه میکنیم مقاله «لزوم طراحی وب سایت برای کسب و کار» را مطالعه بفرمائید. 
 
 
وب-سایت-فروشگاهی
 


اپلیکیشن

طراحی یک اپلیکیشن کاربر پسند که دسترسی مشتریان شما را به شما و محصولات یا خدماتتان ساده تر میکند بسیار مفید است. این بستر گرچه ممکن است هزینه بر باشد، ولی برای کسب و کارهایی که تقریباً چند سال از عمر آنها میگذرد بسیار توصیه می شود. چرا که ضمن اینکه باعث می شود صاحبان کسب و کار بتوانند مشتریان خود را حفظ کنند، دسترسی به مشتریان را با استفاده از پیام های درون برنامه ای برای صاحبان کسب و کار راحتتر می کند.
 
 
اپلیکیشن-فروشگاهی
 


شبکه های اجتماعی

شبکه های اجتماعی امروزه سهم بسیار بزرگی را از زندگی مجازی کاربران به خود اختصاص داده اند. شبکه های اجتماعی محبوب مثل اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام، لینکدین، فیسبوک، توئیتر و ... سهم بسیار بزرگی در تعداد کاربران اینترنت دنیا دارند. بنابراین حضور شما در این شبکه های اجتماعی میتواند شما را در معرض دسترس کاربران بیشماری قرار دهد. 
 
 
شبکه-های-اجتماعی
 


سومین قدم رعایت اصول فروش، قیمت گذاری و تخفیفات

پس از ایجاد بسترهای مناسب و حضور کامل در اینترنت، نوبت به معرفی و ارائه محصول یا خدمات شما میرسد. به علاوه مواردی که در قدم اول اشاره کردیم، محصول و خدمت شما باید دارای ویژگی های دیگری نیز باشد که بتواند از بین خدمات و محصولات مشابه مورد انتخاب مشتری قرار گیرد. کیفیت، قیمت، سهولت در شیوه پرداخت، سهولت در توزیع محصول، گارانتی و خدمات پس از فروش از جمله فاکتورهای مهم دیگر در انتخاب شدن محصول و خدمات شما هستند. با رعایت این اصول میتوانید مطمئن شوید که درصد زیادی از بازدیدکنندگان شما، احتمال انتخاب و خرید از شمارا خواهند داشت که در مورد تک تک این موارد بزودی صحبت خواهیم کرد.. بنابراین پس از این قدم، نوبت به قدم بعدی، یعنی افزایش ترافیک به سوی کسب و کار آنلاین شما خواهد رسید. 


چهارمین قدم افزایش ترافیک

وقتی سه قدم اول با موفقیت طی شده باشند، یعنی پایه های کسب و کار شما به درستی شکل گرفته اند و میتوانید به شکل بهینه تری ترافیک ورودی به وب سایتتان را تبدیل به فروش کنید. اغلب کسب و کارها بدلیل اینکه سه قدم اول را جدی نمیگیرند و یا به درستی رعایت نمیکنند، با وارد شدن به این مرحله و صرف هزینه های بالا موفق به تبدیل ترافیک به فروش نمی شوند متحمل شکست می شوند و جایگاهشان را در میان رقبا از دست می دهند. بنابراین مطمئن شوید که قبل از ورود به این مرحله، مراحل قبلی را به درستی سپری کرده باشید. از جمله راه های افزایش ترافیک به وب سایت و دیده شدن ما می توان به موارد زیر اشاره کرد:


سئو

سئو یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو، از جمله کارهای مهم و بسیار پربازدهی است که باید در راس اولویت کاری شما قرار بگیرد. بسیاری از مشتریان قبل از تصمیم به خرید ابتدا شروع به تحقیق در مورد آن محصول در گوگل می کنند. بنابراین بسیار مهم است که در صدر رتبه های کلمات کلیدی گوگل در حوزه فعالیت خود قرار بگیرید. ترافیک ورودی از موتورهای جستجو یعنی مشتریانی که واقعا به دنبال محصول و یا خدمات شما هستند و در صورتی که محصول یا خدمت شما واجد شرایط باشد حتما از شما خرید می کنند. بنابراین حتما از اولین روز راه اندازی وب سایتتان هر عملیاتی که بر روی وب سایت خود انجام می دهید،  ببینید که آیا آن کار از نظر بهینه سازی برای موتورهای جستجو مفید است یا خیر؟ جهت مطالعه بیشتر دربارۀ این حوزه به مقالۀ « سئو (SEO) چیست؟» مراجعه کنید.


سوشال مارکتینگ

همانطور که بالاتر به آن اشاره کردیم، با توجه به سهم بزرگی که شبکه های اجتماعی از زمان کاربران اینترنت را به خود اختصاص داده اند، حضور در شبکه های اجتماعی بسیار مهم است و شما را در معرض دسترس کاربران بسیاری قرار می دهد. با استفاده از این ابزار می توانید ترافیک بیشتری را به سمت کسب و کار خود بکشانید. تولید محتوای مناسب، ورود به اکسپلور و تاپ پست هشتگ ها، دعوت از مخاطبین برای معرفی شما به افراد بیشتر، استفاده از اینفلوئنسرها، تبلیغ در صفحات و کانال های مرتبط از جمله راهکار های جذب ترافیک از شبکه های اجتماعی است. در رابطه با این خصوص در مقالات بعدی بیشتر صحبت خواهیم کرد.
 


انواع تبلیغات اینترنتی

تبلیغات صحیح و اصولی میتواند سکوی پرتاب پرقدرتی برای کسب و کارها باشد. تبلیغات در زمان و بسترهای درست می تواند سریعتر باعث دیده شدن کسب و کار شما شود. میزان بودجه تخصیص داده برای تبلیغات می تواند سرعت رشد کسب و کار شما را تعیین کند، و اگر تبلیغات خلاقانه تری داشته باشید سرعت شما بیشتر و بیشتر می شود. بسیاری از صاحبان کسب و کار تبلیغات را هزینه به حساب می آورند و تمایل کمتری به صرف هزینه در زمینه تبلیغات دارند و معمولا از این شیوه به عنوان تیر آخر استفاده می کنند. بنابراین کسانی که به موقع، با بودجه بندی درست یک کمپین تبلیغاتی مناسب را راه اندازی کنند می توانند با سرعت بیشتری از رقبای خود پیشی بگیرند. تبلیغات هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است ولی قدری خلاقیت می تواند هزینه های تبلیغاتی شمارا به شدت کاهش دهد. یکی از راه های خلاقانه و بردبرد در تبلیغات استفاده از شیوه افلیت مارکتینگ است.


افلیت مارکتینگ

یکی از راه های بسیار کاربردی که هزینه و ریسک به مراتب پائینتری نسبت به شیوه های تبلیغاتی دارد، استفاده از سیستم همکاری در فروش و یا افلیت مارکتینگ است. در این مدل، صاحب کسب  و کار در ازای معرفی محصول توسط معرفی کنندگان به دیگران و تشویق به خرید آنها، بخشی از سود خود را با معرفی کنندگان تقسیم می کند. بنابراین صاحب کسب و کار هزینه اضافی بابت معرفی محصولات خود صرف نمیکند و فقط بابت ترافیکی که منجر به خرید شده هزینه پرداخت می کند. این شیوه گرچه در ابتدا بسیار ایده آل و رویایی است، ولی چالش ها و سختی های خاص خود را دارد که در مقالات آینده در مورد آن صحبت خواهیم کرد.


ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ جزو اولین شیوه های جذب ترافیک به وب سایت می باشد. کسب و کارهایی که سالهای زیادی است در اینترنت حضور دارند با این شیوه آشنا هستند. قبل از ظهور شبکه های اجتماعی، این شیوه از محبوبیت و بازدهی بسیار بالاتری برخوردار بود اما همچنان این شیوه در جذب مخاطبین جدید و همچنین بازگرداندن مخاطبین قبلی مورد استفاده قرار میگیرد. معرفی کسب و کار، ارسال اخبار و اطلاعیه ها، مقالات مفید، ارسال فاکتور و رسید های پرداخت، اعلان جشنواره ها، تخفیفات و کدهای تخفیف و آفرهای ویژه از جمله کاربردهای فعلی ایمیل مارکتینگ برای کسب و کارهای آنلاین هستند. در مورد باید و نباید های ایمیل مارکتینگ و افزایش بازدهی این شیوه در مقالات بعدی با شما صحبت خواهیم کرد.


پنجمین قدم فروش

بعد از جذب مخاطب مسلماً زمان تبدیل آنها به خریدارن فرا می رسد، در واقع اگر نتوانیم ترافیک جذب شده را تبدیل به فروش و درآمد کنیم، یعنی درواقع تمامی مراحل قبل بیهوده انجام شده اند. بنابراین مهمترین مرحله همین مرحله است یعنی «فروش». اگر مرحله سوم را به درستی طی کرده باشید، شانس تبدیل ترافیک به فروش به میزانی زیادی افزایش می یابد، با این حال نکات دیگری هستند که می توانند در تصمیم نهایی خریدار اثر گذار باشند. 


جایزه، هدیه، اشانتیون

همانطور که گفتیم، ممکن است خدمات و محصولات شما توسط فروشندگان دیگری نیز با همان قیمت و کیفیت عرضه شوند، بنابراین مشتری نیاز به یک یا چند فاکتور بیشتر در انتخاب کردن شما دارد. ارسال رایگان، هدیه، اشانتیون، کپن تخفیف برای خرید بعدی و در کل هر چیزی که باعث شود مشتری احساس کند با خرید از شما چیزی بیشتر از دیگران عایدش می شود شما را به انتخاب نهایی او تبدیل می کند.


سهولت در شیوه پرداخت و ثبت سفارش

حال که مشتری تصمیم به خرید گرفته و میخواهد پول پرداخت کند باید بتواند از راحتترین راه های ممکن اقدام به پرداخت مبلغ کند. اگر در این مرحله نیز دچار سردرگمی شود ممکن است خرید را به زمان دیگری موکول کند و یا  از خرید منصرف شود. باید تمامی راه های پرداخت را در اختیار مشتری قراردهید. همچنین در هنگام ثبت سفارش از درخواست اطلاعات زیاد خودداری کنید. مشتریان تمایل دارند با سهولت بیشتر و در کمترین زمان سفارش خود را نهایی کنند.


درگاه پرداخت آنلاین

درگاه پرداخت از رایج ترین شیوه های پرداخت آنلاین است و در بین اکثر کاربران جا افتاده است. اخذ درگاه پرداخت اینترنتی از شرکت های پرداخت معمولاً زمانبر است و برای تمامی کسب و کارها میسر نیست. بنابراین توصیه میکنیم از خدمات شرکت های پرداختیار مثل آل‌سات پرداخت استفاده کنید.


کارت به کارت

کارت به کارت یکی دیگر از شیوه های رایج در پرداخت است که معمولا در کسب و کارهایی که فاقد وب سایت هستند مورد استفاده قرار می گیرد. این شیوه محدودیت های خود را دارد مثل تعداد و سقف انتقال وجه. اگر برای کسب و کار خود از وب سایت استفاده نمی کنید، میتوانید از شرکت های پرداختیار، صفحه پرداخت شخصی دریافت کنید، با این روش مشتریان شما می توانند با پرداخت کارمزد کمتر نسبت به کارت به کارت به صورت پرداخت آنلاین تا سقف 50 میلیون تومان تراکنش انجام دهند.


واریز به حساب و ثبت فیش بانکی

ممکن است برخی از مشتریان شما شرکت ها باشند نه اشخاص، بنابراین فاکتور صادر شده از طرف شما باید از طریق واریز به حساب انجام شود. پیشنهاد می شود این شیوه پرداخت را در وب سایت خود برای چنین مشتریانی ایجاد کنید.


پرداخت از اعتبار موجود در کیف پول وب سایت

در این شیوه مشتریان قبل از خرید، کیف پول خود را از طریق شیوه های ذکر شده شارژ میکنند. در خرید و خرید های بعدی میتوانند با استفاده از اعتبارشان در کیف پول پرداختشان را انجام دهند و نیازی به پرداخت آنلاین، کارت به کارت و واریز وجود نداشته باشد.


قدم آخر حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید

هزینه جذب هر مشتری جدید چندین برابر حفظ مشتریان فعلی است، بنابراین بسیار خردمندانه است که رضایت مشتریان فعلی خود را حفظ کنید و آنها را به خریداران بازگشتی تبدیل کنید. با حفظ کیفیت، پاسخدهی مناسب و خدمات پس از فروش رضایت مشتریان فعلی تان را حفظ کنید و با استفاده از شیوه های ذکر شده در بالا اقدام به جذب مشتریان جدید کنید.


جمع بندی

در این مقاله به طور خلاصه اصول اولیه و نکات موفقیت در کسب و کار آنلاین را با شما به اشتراک گذاشتیم. در مقالات بعدی بیشتر در مورد تک تک این شیوه ها و فرایند ها صحبت خواهیم کرد. با ما در مقالات بعدی همراه باشید.