Blog News
بازاریابی محصولی
آلسات پرداخت

بازاریابی محصولی
بازاریابی در کل مجموعه عملیاتی است که با تولید و عرضه محصولات همراه است. برای اینکه مشتریهای مختلف را به سمت محصول یا خدمات خود جلب کنید باید بازاریابی یا مارکتینگ برنامهریزی شده و اصولی داشته باشید. بازاریابی بخش جداییناپذیر کسبوکار و دنیای تجارت است. بازاریابی محصول نوعی از بازاریابی است که متمرکز بر بهبود و فروش مستمر است. در این مقاله با ما همراه باشید تا به مقوله بازاریابی محصول بپردازیم.

بازاریابی به تعریف کلی مجموعه عملیاتی است که مشتریان را با محصول تولیدی درگیر میکند، فنون مختلف کسبوکار را به کار میگیرد تا مشتریان از میان چندین محصول رقیب، متوجه محصول هدف شوند. بازاریابی انواع مختلفی در علم اقتصاد دارد که هرکدام برای کسبوکار خاصی کارکرد بهتری دارد. یکی از انواع بازاریابیها، بازاریابی محصول است که نوعی استراتژی خاص برای جلب نظر مشتریان مناسب برای محصول موردنظر است. در ادامه این مقاله به صورت جامعتر به بازاریابی محصول خواهیم پرداخت.
تعریف بازاریابی محصول
بازاریابی محصول، بهعنوان یکی از گرایشهای مختلف بازاریابی شناخته میشود که بر روی یافتن مشتریان خاص و ارزشمند متمرکز است. بسیاری از محصولات صرفاً برای طیف خاصی از مشتریان تولید میشوند و اصول معرفی و تبلیغات محصول مبتنی بر تقاضای مشتریان بخصوصی است؛ بنابراین موفقیت محصول در این نوع از بازاریابی وابسته به خواستهای مشتری است. در نظر داشته باشید که در فرایند تولید این محصولات، مشتری میخواهد، تولید میشود و همان محصول با رعایت اصول مورد انتظار مشتری، به فروش میرسد.

فرایند بازاریابی محصول
در فرایند بازاریابی، تولیدکننده محصول خود را به بازاریاب خود معرفی میکند (یا با کسب دانش بازاریابی، خود اقدام به معرفی محصولش میکند) و مراحل مختلف تولید، مواد اولیه بهکاررفته و شرایط فروش محصول به مشتری را آموزش میدهد. به عبارتی تمامی درخواستهای تولیدکننده و اولویتهای کمی و کیفی ارائه محصول به بازاریاب منتقل میشود، مراحل بازاریابی باتوجهبه نیازهای تولیدکننده اجرا میشود. بازاریابها با مطالعه و تحقیق در جریان محصول تولیدی قرار میگیرند و با استراتژیهای تعیینشده مدیر بازاریابی و فنون حرفهای خود دست به تبلیغات و بازاریابی میزنند. تولیدکننده بر فرایند بازاریابی محصول طبق اصول و اولویت مشخص، نظارت میکند. در سیستم بازاریابی کلی تمرکز بر روی انواع مشتریهاست تا به طور مثال از بین 100 نفر افراد شناسایی شده حداقل 40 نفر از آنها خریدار محصول شما باشند.

موفقیت در بازاریابی محصول به چه عواملی وابسته است؟
تولید محصول باکیفیت
تولید هر محصول باکیفیتی نیازمند صرف هزینه بالا و وقت کافی نیز هست، اما مسلماً مهمترین عامل ماندگاری و جلب مشتریان برای سالیان طولانی است.
آگاهی کامل از محصول تولیدشده
هر محصولی فرایند تولید خاص خود را دارد. در بازاریابی ضروریست نسبت به صفر تا صد روند تولید شناخت و آگاهی داشته باشد. پتانسیلهای مختلف برای بهبود و توسعه محصول تولیدشده را شناسایی کنید.
رصد بازار هدف
هر محصولی برای عرضه و فروش، بازار مختص خود را دارد، در بازاریابی محصول، یافتن مشتریان متقاضی محصول شما مهمترین عامل پایداری و ثبات بازار فروش است. در این مرحله است که باید برنامهریزیهای مختلفی به کار بگیرید تا محصول شما در بازار ارائه شده عمر ماندگاری طولانیای داشته باشد.
بیشتر بخوانید: پرسونای خریدار چیست؟
پیام محصول شما
زمانی که باید ایدههای طلایی را به کار بگیرید. هر محصول پیامی دارد، چه در قالب شعاری و جملات و چه شکل و فرم ظاهری محصول شما، بستهبندی، نام محصول، همگی معرف برند شماست و در کل حاوی پیامی کلی و آنی است که مشتریان در مواجه با محصول شما متوجه آن میشوند.
بازاریابی محصول به طور مستمر
تمامی اقدامات فوق انجام میگیرد تا فقط به یک هدف نائل آیید، فروش محصول به طور مستمر؛ به این معنی که پس از انجام دقیق و درست بازاریابی محصول، و فروش موفقیتآمیز ماههای اولیه، بایستی اقدامات لازم پس از فروش و شناخته شدن را انجام دهید و جایگاه خود را در بازار حفظ کنید. این اقدامات نشاندهنده این نکته است که فرایند بازاریابی محصول صرفاً به مراحل پیش از فروش محدود نمیشود و یک سیر تداومی پس از فروش محصول نیز هست. در این مرحله شما یاد میگیرید تا در بازار رقبا منحصربهفرد و خلاق عمل کنید، نیازهای جدید مشتریان را شناسایی و برای تحقق آنها بهترین عملکرد را نشان دهید.

اقدامات کلی و پیشنهادی
- پشتیبانی 24 ساعته آنلاین و پاسخگویی به تماسهای مشتریان برای دریافت انتقادات و پیشنهادات. حتی دریافت یک بازخورد و یا پیشنهاد و انتقاد و رسیدگی به آن، در بلندمدت از رموز ماندگاری مستمر محصول است.
- تلاش بازاریابها برای کمک به بروز رسانی محصولات باتوجهبه شناسایی درخواستهای مشتریان.
- ارتقا سطح بازاریابی محصول و ارائه ترفندهای مختلف برای یافتن مشتریان خاص جدید.
- تلاش بازاریابها برای کمک به بروز رسانی محصولات باتوجهبه شناسایی درخواستهای مشتریان.
- ارتقا سطح بازاریابی محصول و ارائه ترفندهای مختلف برای یافتن مشتریان خاص جدید.

حرف آخر
موفقیت در فروش مستمر و رسیدن به جایگاه مناسب در مقایسه با سایر رقبای بازار، منوط بر رعایت نکات و اصول بازاریابی محصول است که باید در تمام مراحل تولید محصول تا فروش آن و راهکارهای پس از فروش لحاظ گردد. بازاریابها باید مهارتهای خود را در موازات سیستم تولید و فروش به کار گیرند. مشتریان خاص همیشه خریداران محصولات خاص هستند. در بازاریابی محصول باید در حفظ ویژگیهای خوب و باکیفیت گذشته کوشا باشید و سطح کمی و کیفی محصول را باتوجهبه نیازهای روز و جلب نظر مشتریان جدید، ارتقا دهید.
بیشتر بخوانید: