Blog News

تهدید آینده رمزارز ها، پدیده ای به نام کامپیوتر های کوآنتومی

pen
آل‌سات پرداخت
تهدید آینده رمزارز ها، پدیده ای به نام کامپیوتر های کوآنتومی
 
   

رشد چشم گیر کریپتوکارنسی ها در سال های 2020 و 2021 و داغ تر شدن بازار سایر کوین ها و حتی بعضاً انفجار قیمت در برخی میم کوین ها باعث شد تا، کلمه بلاک چین بیشتر سر زبان ها بیفتد. درست است که از لحاظ مفهومی بلاک چین صرفاً به رمز ارز ها مجدود نمی شود، اما بزرگترین غول های حوزه کریپتو (crypto) همچون بیت کوین و اتریوم از تکنولوژی های بلاک‌چین برای ایجاد، توسعه و استخراج (ماینینگ) استفاده می‌کنند. بنابراین می توان گفت؛ در واقع شبکه بلاک چین یک بستر بسیار گسترده و به نوعی یک دفتر کل توزیع شده بین کاربران برای تبادل ارز های دیجیتال ایجاد نموده است.

بلاکچین و آینده آن با کوانتوم کامپیوترها

بلاک چین blockchain چیست ؟

بلاکچین را می‌توان به شکلی ساده، راهی برای ثبت و ذخیره اطلاعات در ابعاد گسترده و بصورت دفترکل توزیع شده دانست. به عبارت تخصصی تر، بلاک چین نوعی دیتابیس (Database) یا پایگاه داده است، با این تفاوت که؛ دیتابیس مجموعه‌ای از اطلاعات است که به صورت الکترونیکی در یک سیستم کامپیوتری ذخیره شده ولی بلاک چین این اطلاعات را به روش توزیع شده در یک بستر گسترده و غیرمتمرکز ذخیره می‌کند. در واقع یکی از مهم ترین تفاوت های شبکه بلاک چین با دیتابیس های رایج، در ساختار ذخیره سازی اطلاعات می باشد. نحوه کارکرد این دفترکل توزیع شده اینگونه است که یک زنجیره بلوکی ، اطلاعات را به صورت گروهی دسته بندی می‌کنند که به آنها blocks یا بلوک ها گفته می‌شود. بلوک ها مجموعه ای از اطلاعات را در خود جای داده‌اند که نوعی رمز نگاری شده اند و هر بلوک حاوی اطلاعاتی از بلوک قبل از خود با ظرفیت محدود است و فقط و فقط مقدار معینی اطلاعات با رمز مشخص را می‌تواند در خود ذخیره کنند.

مزایای بلاک چین

رمزنگاری اطلاعات ذخیره شده در بلوک ها باعث می‌شود بلاک چین ها از امنیت بالایی برخوردار شوند. نکته قابل توجه دیگری این است که همه اعضای این دفترکل بصورت غیرمتمرکز، توانایی مشاهده اطلاعات و هرگونه تبادلات و تراکنش ها را دارند. یکی دیگر از جذاب ترین عواملی که سرمایه گذاران بازار های مالی دیگر را به سرمایه گذاری و مشارکت در توسعه و استخراج ارز های دیجیتال با استفاده از بلاک چین ها کشیده است ، موضوع کاهش هزینه و پورسانت در هر معامله است. چرا که بازارهای مالی مبتنی بر صنعت بلاکچین از جمله بازار ارزهای دیجیتال یا همان کریپتو کارنسی ها، به طور یکنواخت و تمام وقت فعال هستند و هیچ وقت استراحت و یا تعطیلی ندارد. موضوعی که برخلاف سیاست‌های بازارهای سنتی و حتی بازارهای نوینی همچون فارکس است. کم بودن کارمزدها، حذف واسطه ها، عدم دخالت و رصد دولت ها و بانک های مرکزی کشورها، سرعت پردازش شبکه، مقبولیت بین کاربران و به اصطلاح نود ها، صرف نظر از معایب اندکی که دارد، نشان دهنده مزایای بلاکچین است.

معایب بلاک چین ها

یکی از مهم‌ترین و چالش برانگیزترین معایب بلاکچین، وجود مشکلات و سدهای قانونی و سلایق ابلاغی رگلاتورها است. از آنجایی که تنها تعداد محدودی از کشورها ، رمزارزها را به رسمیت شناخته‌اند، نشان می‌دهد این تکنولوژی هنوز کار زیادی برای پذیرش از سوی دولت‌ها دارد. از سویی دیگر برخی از کشورها عملاً استفاده از این دارایی‌های دیجیتال را ممنوع اعلام کرده‌اند که این به نوبه خود به معنای جدال سخت این دو نوع از انواع محتلف حفظ ارزش دارایی ها (پول فیزیکی و چاپی بانک مرکزی در جدال با رمز ارزها) با یکدیگر است. نکته قابل توجه دیگری که وجود دارد این است که با وجود این که امنیت داده های بلاک چینی به عنوان بزرگ‌ترین مزیت آن شناخته می‌شود اما نقص‌های امنیتی دیگری نیز در ساختار آن وجود دارد که همین مسئله در نوع خود جز معایب بلاک چین به حساب می‌آید

ارز دیجیتال

 
   

ارز دیجیتال چیست ؟

ارز های دیجیتال در حقیقت پول هایی هستند که با پروتکل های رمز نگاری شده طراحی و توسعه داده می‌شوند. از کوین های کریپتو به عنوان جایگزین ارز های رایج در دنیای دیجیتال آینده یاد می شوند. این نوع ارزها به صورت غیر متمرکز و در بستر شبکه بلاک چین فعالیت و تبادل می شوند. با توجه به زیرساخت بلاکچین، از جمله ارزهای با شبکه قوی که حرفی برای گفتن در آینده خواهند داشت می توان به: اتریوم ، پولکادات، آی سی پی (ICP) و... اشاره نمود ولی محبوب ترین رمز ارزها در جهان به ویژه در کشور ایران بیت کوین است.

جایگاه و اهمیت بلاک چین در بانکداری امروز

اگر بخواهیم جایگاه و اهمیت بلاکچین در بانکداری امروز را به زبان ساده تری بیان کنیم برای مثال ما برای انجام یک تراکنش مالی از یک واسطه نظیر بانک و یا درگاه های پرداخت استفاده می نماییم. اما بلاک چین این امکان را به خریداران و فروشندگان خود می‌دهد که به صورت مستقیم با هم در ارتباط باشند و نیازی به وجود یک شخص ثالث به عنوان واسطه نباشد. به این شکل از تراکنش ها، تراکنش همتا به همتا می‌گویند که به نظر می رسد؛ در واقع حذف بانکداری به معنای سنتی می باشد. بلاکچین از رمزنگاری های مختص هر شبکه ، به منظور ایجاد امنیت در تبادلات و حتی خرید و فروش ارز های دیجیتال استفاده می کند. بر خلاف سیستم های بانکی که یک موقعیت مشخص و متمرکز دارند، مرکز داده‌ای که بلاک چین ها در آن قرار گرفته است، کاملا غیرمتمرکز بوده و در سراسر جهان بین کاربران و یا نودها، پخش شده است. به زبان ساده تر محل نگهداری بلاک چین ها مانند دفتری است که این دفتر کل برای تمام اعضای شبکه و با جزئیات در دسترس بوده و حتی حساب و کتاب ها برای همه به صورت شفاف قابل رؤیت است. بنابراین می توان گفت؛ شبکه یلاکچین در واقع زنجیره ای از رایانه هایی است که درستی تراکنش های صورت گرفته بین شما و طرف مقابل تان را تایید می کنند و پس از تایید، آن را نیز به بلوک های بعدی شبکه اضافه می کنند و استمرار این امر، باعث گستردگی روز افزون شبکه بلاکچین شده است. بانکداری امروزی در دنیا چاره ای جز پذیرش و تطبیق با این تکنولوژی نداشته و برعکس می بایست سریعا زیرساخت های نرم افزاری خود را به شبکه بلاکچین مجهز و مدیریت مبالغ فیزیکی و اینترنتی خود را در زیرساخت زنجیره بلوک توزیع شده، پیش ببرند.
اما همیشه نمی‌توان گفت که پیشرفت تکنولوژی به نفع تمام سیستم ها و بازارها خواهد بود. حتی هر از گاهی ممکن است قدرت بیش از حد هزینه های سرمایه ای در حوزه صنعت، نوآوری و تکنولوژی، سبب بروز مشکلات بسیاری شود. به عنوان نمونه؛ همیشه این سوال در ذهن کاربران رمزارزها وجود داشته است که؛ اگر زیرساخت توسعه و نحوه ماینینگ ارزهای دیجیتال تحت تاثیر یک تکنولوژی سریعتر و یا قدرتمندتر قرار گیرند، آیا آسیب‌پذیر خواهند شد؟ ظهور کامپیوتر های کوانتومی و توانایی حل مساله سریع و شکافتن زنجیره بلوک های ارز های دیجیتالی در واقع 2 مورد از بزرگترین مزیت های این صنعت یعنی امنیت و غیرمتمرکز بودن آن را زیرسوال برده و به چالش کشیده است. همانطور که رمزارزها طی مدت کوتاهی به بهترین روش پرداخت و حفظ دارایی تبدیل شدند، کامپیوتر های کوانتومی نیز در طول چند سال اخیر توانسته اند جز کاربردی ترین و هوشمند ترین کامپیوتر های دنیا در زمینه بیگ دیتا و استخراج اطلاعات باشند.

کوانتوم کامپیوتر

ظهور انقلابی به نام کامپیوتر های کوانتومی

کامپیوتر های کوانتومی به عنوان یکی از شگفت انگیزترین ساخته های قرن 21 شناخته شده‌اند که دارای ساز و کاری قدرتمند و بسیار هوشمند بوده و ساختار آنها از پدیده‌ها و قوانین مختلف و اختصاصی مکانیک کوانتوم پیروی می‌کند. کامپیوترهای کوانتومی به شکلی طراحی شده‌اند تا بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین مسائل و معادلاتی را حل کنند که ابر کامپیوترهای امروزی نمی‌توانند از پس آنها برآیند. در واقع کامپیوتر های کوانتومی می‌توانند در یک لحظه انواع حالات مختلف مسئله را در قالب متا دیتا به عنوان ورودی داشته باشند و تحلیل ها و پاسخ های متعددی را پیش روی کاربر استفاده کننده قرار دهند. مهم‌ترین مؤلفه‌هایی که در رایانه کوانتومی وجود دارند، مسائلی همچون برهم‌نهی (Superposition) و درهم‌تنیدگی (Entanglement) هستند که بصورت اختصاصی مربوط به علم فیزیک کوانتوم می‌شوند و مستقیماً در پردازش این نوع از کامپیوترها دخیل هستند.

کامپیوترهای نسل جدید

تاثیر کامپیوتر های کوانتومی بر آینده بلاک چین و رمز ارز ها

برای بررسی این موضوع بسیار مهم و حساس ابتدا باید دانست که برخی توابع کاربردی ریاضی وجود دارند که ضمن ایجاد امنیت شبکه بلاک چین برای ایجاد امضاهای دیجیتالی و همچنین انجام دادن تراکنش‌ها و معاملات استفاده می‌شوند که یکی از نقاط ضعف این توابع ریاضی پیچیده، این است که نمی‌توان در مورد مقاومت و امنیت آنها در مقابل یک کامپیوتر کوانتومی، اعتماد کرد. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، تمامی مسائل حل‌نشدنی و سخت برای یک کامپیوتر کوانتومی، در عرض چند دقیقه قابل حل خواهند بود. با اینکه تبلیغات گسترده‌ای در مورد کامپیوترهای کوانتومی صورت گرفته، اما امروزه کارایی این کامپیوترها در بازار رمز ارزها خیلی زیاد نیست. ولی بسیاری از متخصصان و صاحب نظران بر این باورند که ممکن است کامپیوترهای کوانتومی بتوانند رمزهای تاییدشده فضای ارزهای دیجیتال را بشکنند. البته این موضوع پیش‌بینی برای آینده است، در حال حاضر کامپیوترهای کوانتومی نمی‌توانند از استانداردهای ارزهای دیجیتال رمزنگاری‌شده عبور کنند.

در صورت بروز چنین اتفاقی استانداردهای رمز ارزها، توانایی استخراج‌کنندگان، و حق پخش تراکنش‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند. حتی امضاهای دیجیتال شبکه بلاکچین اتریوم نیز که یکی از امن ترین زیرساخت های بلاکچین را دارا می باشد، آسیب‌پذیر بوده در چنین شرایطی محافظت از کلیدهای خصوصی سخت می‌شود.

استخراج ارز دیحیتال

سخن آخر

دراین مقاله در مورد شبکه بلاک چین و ارز های دیجیتال و نحوه کارکرد کامپیوتر های کوانتومی و تاثیر های آن بر آینده بلاک چین بحث کردیم و مشاهده کردیم که تاثیر کوتاه‌مدت و نقش کامپیوترهای کوانتومی در حال افزایش است و در آینده رابطه کامپیوترهای کوانتومی با ارزهای دیجیتال رابطه خیلی خوبی نخواهد بود.بلکه کامپیوتر های کوانتومی تهدیدی برای رمز ارز ها و صنعت کریپتوکارنسی (cryptocurrency) از ماینینگ تا خرید و فروش بشمار می‌آیند.

 

مطالب مفید و خواندنی مرتبط:

چگونه برای کسب و کار خودمان در کوتاه ترین زمان ممکن لینک پرداخت راه اندازی نماییم؟

خدمات ویژه اپلیکیشن پی پول برای پذیرندگان چیست؟

اطلاع رسانی لحظه ای قیمت های سکه ، طلا و ارز در بازار آزاد و نیمایی از طریق آل سات پرداخت مهیا شد.

نمونه فرم اطلاع و رضایت کامل همسر برای اشتغال در محل کار