Blog News

pen
آل‌سات پرداخت
در واقع داستان برند (Brand Story) یک روایت منسجم و یکپارچه از تمام حقیقت‌ها، اتفاقات، دستاوردها، تاریخچه و احساساتی را که توسط برند شما به وجود آمده است، در بر می‌گیرد. داستان برند با تاریخچه آن تفاوت دارد و تنها بخش کوچکی از روایت مربوط به گذشته و تاریخچه کسب‌وکار است. در واقع باید شخصیت‌های مختلفی برای داستان برند خود تعریف کنید و مانند یک کتاب یا فیلم با اتفاقات مختلف که واقعیت برندتان است، آنها را پیش ببرید و روایت کنید. باید با مخاطبانتان همدلی داشته باشید و کاری کنید فراز و فرودهای داستانتان، احساسات آنها را برانگیخته کند.
 

داستان برند چه ویژگی‌هایی دارد؟

1. اعتبار: اعتبار داشتن برند به این معنی است که نباید یک داستان ساختگی به گوش مخاطب برسد. داستان برند باید معتبر و همراه با پیامی صحیح و خاص باشد که در ذهن مخاطب با تأثیر درستی نقش ببندد.
2. استراتژی: شاید بسیار شنیده باشید که داستان‌هایی از موفقیت‌های افراد یا برندها بر سر زبان‌ها می‌افتد اما کسی نام آن‌ها را به‌خاطر نمی‌آورد. استراتژی شما برای داستان برندتان می‌تواند کاری بکند که همه آن داستان مشهور را با نام شما به یاد بیاورند.
3. جذابیت: داستان برند شما علاوه بر اینکه باید معتبر و حاوی پیامی استراتژیک باشد، باید جذابیت آن مخاطب را درگیر کند. داستان جذاب را مخاطبان دوست دارند برای دیگران هم بازگو کنند و به‌اصطلاح سر زبان‌ها می‌چرخد.
4. کلمات و جملاتی که به یاد می‌مانند: در داستان برند شما باید چند کلمه یا جمله باشد که به یاد بماند؛ این ویژگی، کمی متفاوت‌تر از شعار یک برند بوده اما می‌تواند هم‌راستای شعار برند شما باشد.
 

داستان برند شامل چه مواردی است؟

هر داستان، شامل المان‌‌ها و شخصیت‌های منحصربه‌فرد خودش است و در جریان آن قصه‌های مختلفی روایت می‌شود. داستان برند نیز از این قاعده دور نیست و باید ردپایی از عناصر مختلف در آن به چشم بخورد. در قصه برندتان باید این 14 مورد را در نظر بگیرید:
1. حقایق 2. اهداف 3. چشم‌انداز 4. ارزش‌های سازمانی 5. محصولات و خدمات 6. اعضای مجموعه 7. قیمت و کیفیت 8. جایگاه برند و درک دیگران از آن 9. توزیع 10. موقعیت‌های جغرافیایی و مکانی 11. همه‌گیر بودن 12. انجمن‌ها و اجتماع 13. واکنش‌ها و دسترسی 14. شهرت

 

برندینگ


مزایای داستان‌سرایی برند چیست؟

داستان‌سرایی برند، می‌تواند الهام‌بخش بوده و تجربیات نهفته در آن به مخاطبان یا نسل جدید کارآفرینان کمک می‌کند تا بتواند مسیر پیشرفت را سریع‌تر پشت سر بگذارند و کمتر خطا کنند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند داستان‌سرایی برند آینده بازاریابی است. چرا که در فرایند بازاریابی شما به دنبال اطلاع‌رسانی، برقراری ارتباط و تعامل با مخاطبان، ارزش‌آفرینی و افزایش اعتماد هستید و داستان‌سرایی برند به بهترین شکل شما را در این زمینه کمک می‌کند.
داستان‌سرایی برند، کمک می‌کند در دنیای رقابتی امروز، در جمع رقیب‌ها فراموش‌نشدنی باشید و مشتریان، خوب شما را به‌خاطر بسپارند.
 

چگونه داستان برند بنویسیم؟

موقعیت‌یابی درست
قهرمان داستان خود را پیدا کنید.
شناسایی مخاطبان هدف
معتبر باشید.
انسان باشید.
داستانتان را طوری طراحی کنید که به اشتراک گذاشته شود.
 
 
داستان-برند

داستان‌سرایی در دیجیتال مارکتینگ چیست؟

داستان‌سرایی فراتر از تبلیغات است. داستان‌سرایی در دیجیتال مارکتینگ باعث می‌شود افراد بتوانند خیلی راحت به برند شما اعتماد کنند و این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا کسب‌وکار شما در دنیای رسانه‌ای با مشتریان درگیر شود. داستان‌سرایی به شما کمک می‌کند تا محتواهایی که تا امروز پراکنده و پخش بوده‌اند، به یکدیگر متصل شوند که این کار، به لذت‌بخش‌تر شدن دید تجاری شما کمک می‌کند.
 
 

جمع‌بندی

پشت هر برندی، یک داستان پنهان شده است که باید ماهرانه دیده شود. داستان برند، یعنی بیانی یکپارچه از سرگذشت، شکست و پیروزی‌ها، شخصیت و احساساتی که در سال‌های متمادی در یک کسب‌وکار شکل‌گرفته است. چیزی که الهام‌بخش دیگران است و باعث برانگیخته شدن احساسات آنها می‌شود.
 
مقاله مرتبط جهت مطالعه بیشتر: