Blog News

مشتری بالقوه کیست؟

pen
آل‌سات پرداخت
مشتری بالقوه کیست؟
یکی از رموز ماندگاری صنایع و کسب‌وکارهای مختلف، وجود مشتریان همیشگی و وفادار است. مشتریانی که به‌خودی‌خود به اعتبار و شهرت محصولات می‌افزایند. برای شناسایی و حفظ چنین مشتریانی که یکی از تضمین‌کنندگان موفقیت مالی، تجربی و... محصولات هستند به‌کارگیری روش‌های مختلف شناسایی مشتریان بالقوه الزامی است. مشتریان بالقوه از مشتریانی هستند که برای موفقیت کسب‌وکار و به دست گرفتن بازار عرضه به آنها نیاز دارید و در بازاریابی محصول به‌راحتی می‌توانید روی جذب مشتریان بالقوه تمرکز کنید. برای شناخت بیشتر با ما همراه باشد. 
مشتریان بالقوه می‌توانند اشخاص یا سازمان و شرکت خاصی باشند که بدون نیاز به کمترین تبلیغ و بازاریابی و با استفاده از قدرت خرید و منابع مالی‌شان علاقه‌مند به خرید خدمات محصولات شما هستند. مشتریان بالقوه مایل‌اند پس از یکبار خرید از شما، به یک مشتری همیشگی تبدیل شوند. 
 

هدف‌گذاری روی مشتریان بالقوه

برای هدف قراردادن مشتریان بالقوه وقت تلف نکنید. حداقل 50 درصد از مشتریان بالقوه برای شرکت‌ها مناسب نیستند. برای صرفه‌جویی در زمان و هزینه، با تحقیق در مورد اینکه کدام افراد بالقوه می‌توانند بهترین مشتریان شما شوند، شروع کنید. در اینجا راهکارهایی به شما پیشنهاد می‌شود که کمک می‌کند تا به‌راحتی اهداف بازاریابی خود را با شناخت مشتریان بالقوه به ثمر برسانید.
 
مشتری-بالقوه

مشتریان خود را بشناسید

تجربه مشتریان شما با محصول شما کلیدی برای ایجاد مشتری بالقوه است. با تهیه فهرستی از مشتریان کلیدی خود شروع کنید و وجه اشتراک آنها را بیابید. شاید آنها در همان صنعتی مشابه با صنعت شما کار می‌کنند بنابراین شاخص‌های مالی یا نیازهای مشابهی هم دارند. به دنبال این ویژگی‌ها در مشتریان احتمالی خود باشید تا به شناخت کاربردی از مشتریان خود دست‌یابید. 
روش دیگر برای شناخت مشتریان این است که گروهی از کارکنان خود را به انجام خدمات مشتری و پشتیبانی اختصاص دهید تا با پرسش و پاسخ‌های مختلف همواره از نظریات و پیشنهادهای مشتریان مطلع باشند. در این صورت همواره دررابطه‌با اینکه آنها چگونه از محصول شما استفاده می‌کنند و چه چیزی آنها را خوشحال می‌کند آگاهی پیدا می‌کنید. 
در کل بهترین مشتریان خود را در مورد کیفیت محصول خود نظرسنجی کنید. چه چیزی را بیشتر دوست دارند؟ چه ویژگی‌هایی مفیدترین هستند؟ آنها چه چیزی را در مورد محصول شما تغییر می‌دهند؟ این پاسخ‌ها می‌توانند تا حدودی روشن کنند که چگونه می‌توانید با همان نیازها به چشم‌اندازهای جدید دست پیدا کنید.
 

مخاطبان رقبای خود را رصد کنید

افرادی که محصول رقبای شما را دوست دارند می‌توانند به‌راحتی عاشق محصول شما نیز بشوند. آنها را بیابید و در شبکه‌های اجتماعی رقبا گشت بزنید؛ در مورد محتوا، نظرات و بازخوردهای دنبال‌کنندگان آنها تحقیق کنید. برای مثال به محتوای تبلیغاتی رقبای خود نگاه کنید. چه مزایایی را برجسته می‌کنند؟ دانستن اینکه مشتریان آن‌ها چه چیزی را در مورد محصول دوست دارند، سرنخ‌هایی از چیزهایی که مشتریان برایشان ارزش قائل هستند به شما می‌دهد که می‌توانید آن‌ها را پیاده‌سازی کنید.
در نهایت، وانمود کنید که یک مشتری بالقوه هستید، فرایند فروش رقبای خود را آزمایش کنید و از آن درس بگیرید. نمایندگان فروش چگونه با مشتریان بالقوه ارتباط برقرار می‌کنند؟ از چه کانال‌هایی استفاده می‌کنند؟ چه پرسش‌هایی مطرح می‌کنند و چه خصیصه‌هایی برایشان در اولویت قرار دارد؟ 
 
مشتری-بالقوه
 

شناسایی معیارهای واجد شرایط 

فهرستی از معیارها تهیه کنید تا تخمین بزنید که آیا مشتریان بالقوه شما ارزش تلاش دارند یا خیر. اگر در بخش B2B کار می‌کنید، نشانه‌های بارز ممکن است بودجه شرکت، صنعت، بازاری که در آن فعالیت می‌کنند و موارد دیگر باشد، شامل شاخص‌های مالی، مانند درآمد یا رشد شرکت. 
اگر در بخش C2B  کار می‌کنید، یک پرسونای خریدار ایجاد کنید. از خود در مورد شغل، وضعیت تأهل، جغرافیا، درآمد، نقاط درد و علایق مشتری ایده‌آل خود بپرسید. پاسخ‌ها می‌توانند هم حدسی و هم تجربی باشند.
 
 
این تکنیک‌ها به شما کمک می‌کنند تا با انتخاب امیدوارکننده‌ترین افراد، در زمان و تلاش خود صرفه‌جویی کنید. پس از اعمال آنها در استراتژی فروش خود، می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان مشتریان بالقوه را به مشتریان خوشحال و وفادار تبدیل کنید.
 
مشتری-دائمی
 

تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان همیشگی

پس از هدف قراردادن مشتریان بالقوه، زمان تبدیل آنها به مشتریان فرارسیده است. ما پنج راهکار را برگزیده‌ایم تا با به‌کارگیری آنها، مشتریان بالقوه را به مشتریان همیشگی و وفادار تبدیل کنید. 
 
 

کارکرد محصولتان را نشان دهید

بیش از نیمی از مشتریان بالقوه مشتاق هستند که بدانند محصول چگونه کار می‌کند. مجموعه کاملی از کارکردها، ویژگی‌ها و فرصت‌هایی را که محصول شما فراهم می‌کند به آنها نشان دهید. به‌عنوان‌مثال، می‌توانید یک راهنمای متنی یا ویدئویی ایجاد کنید، یک پرزنتیشن ارائه دهید، یا یک مشاوره انفرادی ترتیب دهید.
بهترین گزینه امکان استفاده آزمایشی رایگان است. این امکان به مشتریان بالقوه کمک می‌کند تا بفهمند که آیا پیشنهاد شما با نیازهای آنها مطابقت دارد یا خیر، و به شما دلیل دیگری برای رسیدن به آنها پس از پایان دوره آزمایشی ارائه می‌دهد.
 
مشتری
 

جمع بندی

طبق توصیه‌های فوق، مشتریان بالقوه، همواره نیازمند محصولات شما هستند. به شرطی محصول شما ارزش خرید داشته باشد و شما به‌عنوان صاحب کسب‌وکار بایستی با به‌کارگیری موارد فوق و با استفاده از ایده‌های خلاقانه مشتریان بالقوه را شناسایی و به مشتریان همیشگی تبدیل کنید. این روند ممکن است زمان‌بر باشد اما در بلندمدت حافظ فروش محصولات و خدمات شماست. فقط کافی‌ست در کنار بازاریابی و شناسایی بازار هدف مشتریان بالقوه، کیفیت و کارایی محصولتان را نیز ارتقا دهید.