Blog News

درگاه پرداخت واسط و مزیت های آن

pen
آل‌سات پرداخت
درگاه پرداخت واسط و مزیت های آن
در پست «پرداخت‌یار و انواع خدمات پرداختیاری» به طور کامل در مورد شرکت های پرداخت یار و نقش آنها در نظام پرداخت الکترونیک کشور اشاره کردیم. گفتیم که با توجه به گسترش رو به رشد فضای کسب و کار آنلاین کشور و نیاز به توسعه شبکه پرداخت الکترونیک کشور، از سوی بانک مرکزی نهاد جدیدی برای تسهیل پرداخت‌های الکترونیک به نام پرداخت یار تعریف شد. پرداخت یار بانک مرکزی با شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت یا همان PSPها قرارداد می‌بندد تا امکان استفاده از ابزارهای پذیرش و اتصال به شبکه الکترونیکی پرداخت (شاپرک) به‌صورت غیرمستقیم فراهم شود. شرکت های پرداخت یار، شرکت های واسطی هستند که بین کاربران و شرکت های پرداخت (PSPها) قرار میگیرند تا ضمن تسهیل در روند فرایند دریافت درگاه پرداخت خدمات بیشتری نسب به PSPها ارائه دهند. در این مقاله میخواهیم در مورد مزیت های اخذ درگاه پرداخت اینترنتی از شرکت های پرداخت یار صحبت کنیم و ببینیم که کدام یک گزینه مناسبتری است. درگاه پرداخت مستقیم یا درگاه پرداخت واسط؟


درگاه پرداخت مستقیم

درگاه‌های پرداخت مستقیم در ابتدا باتوجه‌به اینکه مبلغی از تراکنش را به‌عنوان کارمزد از تراکنش ما کسر نمی‌کنند جذاب به نظر می‌رسند ولی معایب و سختی‌های خاص خود را دارند. از مهم‌ترین معایب اخذ درگاه از PSPها می‌توان به زمان‌بر بودن پروسۀ اخذ درگاه پرداخت، قابل‌ارائه نبودن برای تمامی گروه‌های کسب‌وکار، نیاز به شرکت ثبت شده و یا جواز کسب، نیاز به کد اقتصادی و کد مالیاتی و نیاز به اخذ نماد اعتماد الکترونیک اشاره کرد. 
این موارد باعث می‌شود تا اخذ درگاه پرداخت عملاً برای بسیاری از گروه‌های جامعه غیرقابل‌دسترس باشد، و کسب‌وکارهای خانگی و مشاغل غیررسمی دیگر از این سرویس الکترونیکی مهم محروم بمانند. 


درگاه پرداخت واسط

برای اخذ درگاه پرداخت از شرکت‌های واسط، محدودیت‌های ذکر شده برای PSPها وجود ندارد و متقاضیان می‌توانند در عرض کمتر از 24 ساعت پس از احراز هویت درگاه پرداخت واسط و یا لینک پرداخت شخصی خود را اخذ نمایند. درگاه پرداخت واسط ضمن اینکه برای تمامی گروه‌های کسب‌وکار قابل‌دسترس است و می‌توان آن را سریع‌تر اخذ کرد، امکانات و مزیت‌های بسیار متنوع‌تر و بیشتری نسبت به درگاه پرداخت مستقیم دارد. مقالۀ «درگاه پرداخت واسط مزیت های استفاده از درگاه پرداخت واسط» را مطالعه بفرمائید.


مزیت‌های استفاده از خدمات شرکت‌های پرداخت یار

قابل‌دسترس بودن برای همه: ضمن اینکه اخذ درگاه از شرکت‌های پرداخت یار برای تمامی شرکت‌ها و کسب‌وکارهای رسمی قابل‌دسترس است، این امکان وجود دارد که کسب‌وکارهای غیررسمی، خانگی و حتی اشخاص بتوانند از سرویس درگاه پرداخت استفاده کنند.
ثبت‌نام آنلاین: برای اخذ درگاه پرداخت نیازی به مراجعه حضوری به PSPها و ارائه مدارک نیست و شما با تکمیل فرم ثبت‌نام و ارسال مدارک احراز هویت خود می‌توانید ثبت‌نام و درخواست خود را تکمیل کنید.

سریع: اخذ درگاه پرداخت ظرف کمتر از 24 ساعت پس از تکمیل درخواست فعال می‌شود، ولی اخذ درگاه پرداخت از PSPها 2 الی 3 هفته زمان‌بر است.

مستندات فنی کامل: تمامی مستندات فنی لازم جهت اتصال وب‌سایت به درگاه پرداخت فراهم است و کاربران با کمترین دانش فنی می‌توانند وب‌سایت خود را به درگاه پرداخت متصل کنند.

گزارش‌دهی: کاربران شرکت‌های پرداخت یار می‌توانند با مراجعه به پنل کاربری خود گزارش‌ها و آمارهای جامعی در مورد تاریخ، بازه زمانی، مبلغ تراکنش و اطلاعات هر تراکنش را دریافت کنند که این امکانات از سوی شرکت‌های PSP بسیار محدود است.

تراکنش‌های امن: شرکت‌های پرداخت‌یار در تلاش هستند که با استفاده از تکنیک‌های رمزگذاری با استاندارد جهانی، از داده‌های حساس صاحب کسب‌وکار و خریدار محافظت کنند.

امنیت: تمام شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت، موظف هستند از استاندارها و قوانین سامانه شاپرک تبعیت کنند، پس از نظر امنیت نهایی تفاوتی نمی‌کنند و هر دو درگاه مستقیم و واسط بر بستر شاپرک ارائه می‌شود.

پشتیبانی ۲۴ساعته: به دلیل اهمیت کسب‌وکار شما برای شرکت‌های پرداخت‌یار، آن‌ها نه‌تنها در ساعات کاری، بلکه در تمام طول شبانه‌روز پشتیبان درگاه پرداختی واسط شما خواهند بود.

اطلاع‌رسانی: درگاه مستقیم چون از خدمات شرکت‌های بزرگ psp هستند، به همین دلیل اطلاع‌رسانی کاملی در زمان تغییرات و تراکنش‌ها در اختیار شما قرار نمی‌دهد، یکی از مزیت‌های درگاه واسط این است که اگر شما تراکنش موفقی یا تسویه داشته باشید از طریق پیامک به شما اطلاع‌رسانی می‌شود تا بتوانید بهتر و سریع‌تر سفارش‌های دریافتی را مدیریت و ارسال نمایید. درصورتی‌که درگاه مستقیم این قابلیت را به شما ارائه نمی‌دهد.

پیگیری تراکنش: زمانی مشکلی برای تراکنش شما پیش بیاید، به‌عنوان‌مثال در زمان خرید، اینترنت خریدار قطع شود و فرایند پرداخت به‌درستی انجام نشود، شما نیاز به پیگیری دارید تا سریع‌تر خدمات خود را به خریدار ارائه دهید یا به مشتری اطلاع دهید که پرداخت موفق نبوده است. باز به دلیل طولانی بودن فرایند اداری شرکت‌های psp، پیگیری تراکنش‌ها بیش از 24 ساعت طول خواهد کشید، درصورتی‌که خدمات پرداخت از شرکت‌های پرداخت یار به‌صورت واسط دریافت کرده باشید، در سریع‌ترین زمان ممکن تراکنش شما را پیگیری و نتیجه را اعلام می‌کنند.

امنیت پرداخت‌کنندگان: گاهی کلاه برداری از طریق درگاه پرداخت دیگران صورت می‌گیرد که نیاز به پاسخ‌گویی سریع برای جلوگیری از واریزی و تسویه است، شرکت‌های واسط عملکرد بهتری نسبت به شرکت‌های psp در این نوع شکایت دارند و پیگیری بهتری برای رفع مشکل انجام می‌دهند.

تسهیم: یکی از فرایندهایی که شرکت‌های پرداخت یار (درگاه واسط) برای تسهیل پرداخت انجام می‌دهند، قابلیت تسهیم است، این ویژگی این اجازه را به شما می‌دهد در صورت داشتن شریک در کسب‌وکار بر اساس قرارداد هوشمندی که تعیین می‌شود، تسهیم بین شرکا انجام شود. به طور مثال: شما فروش اینترنتی دارید و جنس را از تأمین‌کننده فراهم و به فروش می‌رسانید، سیستم به طور اتوماتیک درصد سود شما را محاسبه می‌کند و سود را به‌حساب شما و باقی را به‌حساب تأمین‌کننده واریز می‌کند.
مسیردهی هوشمند: زمانی که شما از شرکت psp درگاه پرداخت تهیه می‌کنید، کسب‌وکار شما تنها همان درگاه پرداخت را خواهد داشت و برای داشتن چند درگاه باید مجدد درخواست خود را به دیگر شرکت‌های psp ارائه دهید، درصورتی‌که درگاه‌های واسط با داشتن قرارداد با شرکت‌های متفاوت psp این امکان را فراهم می‌کنند که به‌صورت هوشمند، درگاه پرداختی که درصد پایداری بالاتری دارد، برای پرداخت انتخاب و مشتری را به همان درگاه پرداخت هدایت نماید.

صدور فاکتور: از دیگر قابلیت‌های درگاه‌های واسط که در درگاه مستقیم وجود ندارد، صدور فاکتور آنلاین است، برخی از شرکت‌های پرداخت یار، امکان صدور فاکتور به همراه لینک پرداخت را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند، کسب‌وکارها با این قابلیت می‌توانند فاکتور را برای مشتری ارسال کنند تا مشتری خرید خود را مستقیم و خارج از سایت انجام دهد.

کیف پول: یکی دیگر از قابلیت‌های پرداخت، کیف پول است، کیف پول این امکان را فراهم می‌کند تا شما با برداشت از کیف پول خرید از فضاهای ممکن را انجام دهید.

نیاز به دانش فنی کمتر: کسب‌وکارها با بستر و زبان برنامه‌نویسی متفاوتی در سطح وب پیاده‌سازی شده‌اند، بدین صورت که بسیاری از سایت‌ها با سیستم‌های مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، درپال و… یا به‌صورت اختصاصی با زبان‌های برنامه‌نویسی به‌صورت سفارشی پیاده‌سازی شده‌اند، حال اگر شما از درگاه مستقیم استفاده کنید نیاز است با استفاده از دانش فنی درگاه پرداخت را به سایت خود متصل نمایید یا افزونه و موارد نیاز خود را تهیه نمایید. درصورتی‌که اگر از درگاه واسط استفاده نمایید، شرکت‌های پرداخت مستندات و افزونه‌های مختلف خود را به‌صورت رایگان در اختیار شما قرار می‌دهند تا سریع‌تر سایت کسب‌وکار شما به شبکه پرداخت متصل گردد.
ارائه اپلیکیشن موبایلی: برخی از شرکت‌های پرداخت یار در جهت تسهیل پیگیری و مشاهده تراکنش و دیگر ویژگی‌های خود، اپلیکیشن موبایلی ارائه می‌دهند که شما بتوانید بدون مراجعه به سایت وضعیت تراکنش و فروش خود را بررسی نمایید و سریع‌تر از واریزی و خرید اینترنتی خودآگاه شوید.

 

مطلب پیشنهادی : «اخذ درگاه پرداخت بدون نماد اعتماد الکترونیک»


چرا شرکت‌های پرداخت یار کارمزد دریافت می‌کنند؟

شاید یکی از تفاوت‌های اصلی درگاه واسط و مستقیم کارمزد آن باشد که برای کسب‌وکارهای که تعداد فروش بالایی دارند از اهمیت بیشتری برخوردار است، درگاه مستقیم در حال حاضر بدون کارمزد است در حالی شرکت‌های پرداخت یار به دلیل ارائه خدمات بهتر و بیشتر، ۱ درصد از مبلغ تراکنش‌های موفق شما را به‌عنوان کارمزد کسر می‌کنند.
چه شرکت‌های پرداخت و چه شرکت‌های پرداخت یار برای ارائه خدمات پرداخت نیازمند سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت هستند که این امر به نوبه خود هزینه بر است. دلیل اینکه شرکت‌های پرداخت کارمزدی از پذیرنده کسر نمی‌کنند این است که آنها به‌ازای هر تراکنش از شبکه شاپرک کارمزد دریافت می‌کنند ولی شرکت‌های پرداخت یار هیچ کارمزدی از سمت شبکه شاپرک دریافت نمی‌کنند. 
از سوی دیگر شرکت‌های پرداخت یار خدمات بسیار متنوع‌تری ارائه می‌کنند که می‌تواند به نوبه خود مزیت بسیار مهمی باشد. کارمزدی هم که معمولاً شرکت‌های پرداخت یار اخذ می‌کنند بین 0.5 تا 2 درصد تا سقف معینی (مثلاً 2500)  تومان از هر تراکنش است که در مقابل این خدمات مبلغ خاصی به شمار نخواهد آمد.


جمع‌بندی: درگاه پرداخت مستقیم یا درگاه پرداخت واسط

همان‌طور که گفتیم، درگاه پرداخت مستقیم برای تمام گروه‌های جامعه قابل‌دسترس نیست. اما اگر شرایط اخذ درگاه پرداخت مستقیم را داشته باشیم و بتوانیم درگاه پرداخت مستقیم بگیریم دیگر چه نیازی است که درگاه خود را از طریق پرداخت‌یارها دریافت کنیم و مبلغی از تراکنش به‌عنوان کارمزد کسر گردد؟
هر پرداخت یار معمولاً با یک یا چند شرکت پرداخت یا PSP قرارداد همکاری دارد و در توافقات فی‌مابین برخی از مراحل اخذ درگاه اینترنتی تسهیل شده است. بستن قرارداد مستقیم با شرکت‌های پرداخت الکترونیکی به دلیل فرایند اداری نسبتاً طولانی و حساسیت آنها روی تکمیل بودن تمام مدارک نظیر اینماد، برای کسب‌وکارهای کوچک دردسرساز است. به‌علاوه، گاهی یک فروشگاه به دو یا چند درگاه پرداخت برای سایت خود نیاز دارد که بستن قرارداد با چند شرکت تأمین‌کننده درگاه بانکی، دردسرهای یاد شده را چندبرابر می‌کند. ازاین‌رو گرفتن درگاه از طریق پرداخت‌یارها راحت‌تر است.
شرکت آل‌سات‌پرداخت، پرداخت یار بانک مرکزی همواره در تلاش است با ارائه خدمات متنوع و باکیفیت تجربه تراکنش‌های بانکی لذت بخشی را برای شما و مشتریانتان فراهم آورد. شما می‌توانید بر اساس نیازتان درگاه پرداخت خود را آل‌سات‌پرداخت دریافت کنید. آل‌سات پرداخت درگاه پرداخت شما را در سریع‌ترین زمان ممکن در اختیارتان می‌گذارد و شما می‌توانید با چند کلیک ساده درگاه پرداخت امن خود را دریافت کنید. جهت دریافت درگاه پرداخت اینجا را کلیک کنید.