Blog News

تمام چیزهایی که در راه ایمیل‌ مارکتینگ و خبرنامه ها لازم داریم !!

pen
آل‌سات پرداخت
تمام چیزهایی که در راه ایمیل‌ مارکتینگ و خبرنامه ها لازم داریم !!

امروزه، وبسایت ها با کمک تصاویر زیبا و منابع اطلاعاتی مرتبط با هر محصول، به ابزار معرفی و فروش بسیار با‌‌ ارزش تری تبدیل شده‌اند. باید اقرار کنیم که دارایی های که برای ایجاد کسب و کار به کار می گیریم، نه تنها از برندینگ پشتیبانی می‌کنند و نیاز های اطلاعاتی ما را تامین می‌نمایند، بلکه با مشتریان ارتباط تنگاتنگی برقرار کرده و در میان مدت به عنوان یک ماشین گردش پول بسیار سودآور عمل می‌کنند.

یکی از همین روش های مهم ارتباط با مشتریان، ایمیل مارکتینگ (email marketing) یا بازاریابی ایمیلی است. این نوع از شلیک به جامعه هدف، اکثرا برای ایمیل‌های سازمانی و شرکتی و بصورت بسیار ویژه به اشخاص حقیقی و کسب و کارهایی که در مرحله شناخت بازار به آن دست یافته ایم، ارسال می گردند.

ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) چیست؟

ایمیل مارکتینگ جزو یکی از بهترین و مقرون به صرفه ترین روش های دیجیتال مارکتینگ به حساب می‌آید که در جهت جذب مخاطب و افزایش فروش، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از مارکتینگ یکی از روش های مستقیم بازاریابی است که محتوای مورد نظر خود را به‌وسیله ایمیل و در قالب موضوعات هدفمند، به لیستی از مخاطبین که شامل مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه است، ارسال می نماییم.

در این مدل بازاریابی، ابتدا ،برای جامعه هدف بزرگتر شامل عموم مشتریان بالقوه، ایمیل های هد‌‌فمند ارسال می‌شود، که معمولا این ایمیل ها طیف وسیعی از محتوای خبری، تبلیغاتی، ترویجی و پیشنهادی را در بر می‌گیرند. در مرحله بعد با مراجعه و ارزیابی واکنش های مشتریان به صفحات و موضوعات مختلف، می توانیم سرنح های فروش محصولات و خدمات خود را پیدا کرده و تبلیغات بعدی خود را با گام های مطمئن تری برداریم.

برای  مثال وقتی ایمیل حاوی اطلاعات و ویژگی های محصولات و خدمات خود را ارسال می نماییم، در حقیقت ایمیل ارسالی آنها را مستقیما به فروش نمی‌رساند، بلکه هدف اصلی از ارسال آنها این است که؛ گیرندگان ایمیل را ، به کلیک روی لینکی که بر روی برخی کلمات یا تصاویر داخل ایمیل قرار گرفته، ترغیب کند‌. هنگامی که مشتریان بالقوه روی لینک مورد توجه خود کلیک کنند، بلافاصله به صفحه‌ای منتقل می‌شوند که حاوی ویژگی ها و مزایای آن محصول و خدمت بوده و ما علاوه بر آگاهی از سلایق مشتریان و محصول و خدمت برجسته خود، یک مکانیزم برای سفارش سریع آنلاین و یا تخفیف ویژه ثبت نام و خرید اول، در اختیار مشتریان بالقوه قرار می‌دهیم.

انواع روش های بازاریابی ایمیلی

حال که با مفاهیم اولیه ایمیل مارکتینگ آشنایی پیدا کردیم، بهتر است انواع روش های ایمیل مارکتینگ کاربردی را با هم مرور کنیم. بازاریابی ایمیلی به ترتیب مراحل اثربخشی شامل:

  • اطلاعاتی: اخبار و اطلاعاتی غیرمستقیم در خصوص محتوای کسب و کار با هدف آگاهی بخشی از گذشته و آینده محصول و خدمت و تجربیات مصرف محصول و بکارگیری آنها ارائه می دهد. ایمیل های اطلاعاتی می تواند به عنوان خبرنامه هفتگی و ماهانه به آن دسته از مشتریانی که تبدیل به خریدار (خرید اولی ها و مشتریان وفادار) شده اند نیزارسال شود.

  • تبلیغاتی : اشاره مستقیم به محصولات و خدمات خود با ویژگی های دقیق و صادقانه بدون اغراق و یا اضافه گویی جهت ترغیب مشتریان. این ایمیل می تواند حاوی اشتراک تجربیات مصرف کننده و مشتریان فعلی ما نیز باشد.

  • پیشنهادی : شامل پیشنهاد یک ارزش ویژه مثل "خرید اینترنتی اول با تخفیف" ، "جایزه ثبت نام سریع" "خرید شب عید و مراسمات خاص" و … باشد.

مزایای ایمیل مارکتینگ

از مزایای بازاریابی ایمیلی می توان به موارد زیر به ترتیب بهره وری برای کسب و کار ها اشاره نمود:

  1. ارزان ولی با ارزش
  2. اگاهی بیشتر از برند
  3. قابلیت شخصی سازی
  4. جذب بالا و وفاداری مشتری
  5. افزایش فروش و ارائه خدمات
  6. انعطاف پذیری بالا

معایب email marketing

و اما بدیهی است که هر روش تبلیغاتی در کنار مزایا، معایبی نیز داشته باشد که بعضی از مهمترین و حساس ترین آنها را در زیر لیست کرده ایم:

  1.  امکان  spam شدن ایمیل ها
  2. امکان جریمه از سمت گوگل و ممنوع شدن موقتی و یا دائمی دامنه
  3. نرسیدن به مخاطب مناسب
  4. ایمیل های دریافت نشده
  5. مشکلات مربوط به طراحی ایمیل

در چه مواقعی باید ازemail marketing  استفاده کنیم ؟

همه ما برای جذب مشتری ، معرفی و فروش محصولات مان به دنبال روش های گوناگونی از جمله بازاریابی حضوری و غیرحضوری و تبلیغات با روش های مختلف هستیم. ولی ممکن است اکثر این روش های تبلیغاتی پر هزینه باشد و در عین حال نتیجه مطلوب و بازخورد مناسبی را به ما ندهند. بنابراین Email marketing بدلایل گفته شده در بالا، علاوه بر کاربردی بودن ، کم هزینه نیز می باشد و دقیقا به همین دلیل است که  به این روش ارزان ولی با ارزش می‌گوییم.

ایمیل مارکتینگ فقط در جهت جذب مشتری و یا افزایش فروش استفاده نمی‌گردد، بلکه ابزار مهمی برای حفظ ارتباط موثر و تعامل با مشتریان است. باید توجه داشت که استفاده از این نوع بازاریابی در برخی موارد دیگر بسیار کاربردی تر است. به عنوان مثال ارسال پیام خوشامد به کاربران جدید یک ایده ساده و قابل اجرا است که پس از عضویت یک کاربر جدید به وب سایت، شما می‌توانید با یک ایمیل و یا خبرنامه پیامی از همراهی او تشکر کنید و یا می‌توانید با ایمیل دادن مشتریان خود را از محصولات و یا خدمات جدید خود اگاه کنید. این ترفند باعث می‌شود کاربران  شما به تدریج تبدیل به مشتریان دائم شوند.

خبرنامه

خبرنامه یا Newsletter نوعی ابزار محتوایی در ایمیل مارکتینگ محسوب می‌شود که به صورت هفتگی و یا ماهانه به جامعه هدف کسب و کار ارسال می گردد. خبرنامه ها معمولاً شامل اخبار کسب و کار، معرفی محصول و خدمت جدید، پیشنهادات ویژه فروش، ایجاد فناوری خاص و دانش بنیان، نوآوری های اخیر توسط شما و یا بکارگیری تکنولوژی های جدید در حوزه و... ، به صورت ایمیل برای لیستی از مشتریان ارسال می‌گردد . در واقع این خبرنامه ها هیچ ارتباطی مستقیمی با فروش نداشته و بیشتر در مورد ایجاد وفاداری مشتری به کار می روند.

مزایای خبرنامه

خبرنامه های ایمیل، میزان بازدید کنندگان از وب سایت شما را افزایش می‌دهند و این عمل باعث افزایش ترافیک در وب سایت شما خواهد شد. علیرغم غیر تجاری بودن خبرنامه های ایمیلی ، ارسال خبرنامه می تواند به طور غیر مستقیم در افزایش فروش به شما کمک کنند. اگر خبرنامه هایی را با محتوای ارزشمند و منحصر به فردی به مشتریان خود ارسال کنید ؛ مشتریان شما منتظر خبرنامه بعدی شما می‌مانند تا اخبار حاشیه کسب و کار شما را تعقیب کنند که همین امر باعث وفادار شدن مشتریان و ادامه تقاضای آنها می‌شود.

معایب خبرنامه

در ساخت خبرنامه ، باید از دقت و خلاقیت بالایی استفاده کنید. زیرا طراحی گرافیک ایمیل شما باید مناسب تمامی دستگاه ها از جمله تلفن همراه ، لپ تاب، تب لت و حتی تلویزیون های هوشمند بوده و قابلیت سازگاری کد های اچ تی ام ال (HTML) با این دستگاه های نمایش دهنده را داشته باشد.

دقت دقت !! در این میان اندازه ایمیل نیز نقش مهمی ایفا می‌کند، یعنی شما باید از گرافیک جذابی استفاده کنید و تمام جزئیات را اضافه کرده و در عین حال نیز اندازه ایمیل خود را در حداقل ممکن نگه دارید. با این حال، اگر نتوانید اندازه ایمیل را پایین نگه دارید، بارگذاری آن زمان زیادی می‌برد و در نهایت مشتریان خود را بدلیل بی حوصلگی از دست خواهید داد. همه اینها را می‌توان از معایب طراحی خبرنامه شمرد.

یک نکته مهم دیگر در مورد ارسال خبرنامه این است که باید به وارم آپ سرور سندر (sender) یا همان ارسال کننده توجه ویژه ای نمایید تا بدلیل ارسال ایمیل به اسپم (spam) ، مشمول جرایم گوگل برای دامنه اصلی تان نشوید و بتوانید بدون پنالتی گوگل همه ایمیل های خود را پست کرده و همزمان دامنه و سرور ارسال ایمیل های تبلیغاتی خود را محفوظ نگه دارید. همچنین باید به زمان بندی ارسال ایمیل های تبلیغاتی نیز توجه زیادی کرد چون ممکن است با ارسال مکرر، باعث ایجاد مزاحمت برای مشتریان خود شوید. برای مثال یک خبرنامه خوب، به صورت هفتگی و یا ماهانه ارسال می شوند.

چگونه یک خبرنامه خوب بسازیم ؟

تا الان متوجه شدیم که خبرنامه ایمیلی چیست و چه مزایا و معایبی دارد . برای شروع ساخت یک خبرنامه خوب شما نیاز به چند استراتژی با هماهنگی تیم فروش و تیم توسعه کسب و کار تان دارید. خبرنامه ها به طور معمول چندین مقاله را در بر می‌گیرند. گزارش های اصلی از صفحه اول آغاز می‌شوند، جایی که فقط چند پاراگراف اول آورده شده و سپس یادداشتی برای رفتن به صفحه بعد به همراه یک دکمه اقدام (CTA: call to action) ، خواندن ادامه مقاله ارائه می‌شود.

گام اول برای شروع ساخت یک خبرنامه خوب این است که هدف خود را از ارسال این خبرنامه مشخص کرده و بعد برای آن یک نام انتخاب کنید. انتخاب نام علاوه بر اینکه به شناخت بیشتر خبرنامه کمک می کند، نمایش سرتیتر آن در لیست ایمیل هالی مشتریان را نیز جذاب تر می نماید. در گام های بعدی موضوع و نوع محتوا را انتخاب کنید. از ایده های مختلف برای ساخت خبرنامه استفاده کنید برای مثال خبر نامه شما می‌تواند تحت عنوان موضوع های زیر باشد.

  1. اعلامیه استخدام جدید

  2. دستاورد های فناورانه و یا نوآورانه شرکت

  3. اعلامیه رویداد و همایش یا شرکت در نمایشگاه

  4. دستاورد های کارکنان و سرمایه های انسانی

  5.  آخرین پست وبلاگ منتشر شده

  6. اعلامیه محصول جدید و ویژگی ها

  7. اعلامیه پیشنهاد (offer) ویژه برای اعیاد و مناسبت های خاص مثل کریسمس ، ولنتاین ، روز زن و روز مادر ، روز پدر ، روز پرستار و ...

سخن آخر

در این مقاله یاد گرفتیم چگونه با استفاده از email marketing بتوانبم بیشتر شناخته شویم و برای ساخت خبرنامه چه کار هایی انجام دهیم. همچنین متوجه شدیم که استفاده از خبرنامه ایمیلی در استراتژی‌های بازاریابی می‌تواند فرصت رشد و درآمدزایی خوبی برای کسب و کارها ایجاد کند. نکته آخر اینکه؛ با هماهنگی پشتیبانی مشتریان، مدیران و کارکنان فروش، تیم توسعه کسب و کار و مدیران بالادستی خود، لیستی از مخاطبین هدف تشکیل دهید. دقت کنید که این لیست از اهمیت زیادی برخوردار است یعنی شما باید افراد مناسبی را برای ارسال خبرنامه های خود انتخاب کنید. این افراد می توانند به لحاظ جنسیت ، سن ، خریدهای قبلی ، شغل شان ، منطقه جغرافیایی ، مشترکین خبرنامه و ... طبقه بندی شده و به تناسب هر کدام از اهداف ترسیمی و موضوعات اختصاصی سازی شده، ایمیل ارسالی به آنها داشته باشیم.

توصیه آخر ما اینکه؛ به دلایل گفته شده در بالا، ایمیل مارکتینگ و تولید محتوای اختصاصی برای آن را جدی بگیرید . تمامی سایت های برتر از جمله دیجی کالا ، مقداد آی تی، تبیان ، زومیت ، متمم و ... با تولید محتوای یونیک و فراوان به موفقیت رسیده‌ اند. شما هم می‌توانید با تعیین استراتژی درست و تولید محتوای منظم و مداوم بازاریابی اینترنتی و سئوی سایت خود را ارتقا دهید.

 

مطالب مفید خواندنی و مرتبط:

کارکرد درگاه پرداخت اینترنتی (IPG واسط آل‌سات) به چه نحوی است؟

بازاریابی و کسب درآمد فوق العاده در سیستم مشتریان و پذیرندگان آل‌سات پرداخت چگونه است؟

ماهیت حساب‌های تجاری مشمول مالیات، بلاخره تفسیر شد !!!

ان‌اف‌تی (NFT) در دنیای بلاکچین چیست و چه کاربردهایی دارد؟