Blog News

پیش بینی جدید شاخص بورس و تحلیل رشد بازار سرمایه در سال 1402

pen
آل‌سات پرداخت
پیش بینی جدید شاخص بورس و تحلیل رشد بازار سرمایه در سال 1402

بررسی تکنیکالی شاخص بورس تهران در هفته ای که گذشت

تعطیلات سال جدید به پایان رسید و در انتهای اولین روز کاری جدی در سال 1402 شاخص کل بورس به رقم 2 میلیون و 89 هزار واحدی رسید. ارزش معاملات در پایان 14 فروردین عدد 12 هزار و 600 میلیارد تومان را تجربه کرد که سهم  گروه خودرویی ، چند رشته‌ای‌ها و  گروه فلزات اساسی وزن بیشتری نسبت به سایرین در این صعود داشت. تخمین بزرگان اقتصاد به هدایت تراکنش های بانکی و مدیریت نقدینگی های سرگردان، این بار به سمت بورس خواهد بود تا تورم افسارگسیخته ایران به سمت و سوی مناسب و موثری هدایت شوند.

این افزایش ناشی از یک خبر فاندامنتالی بوده و طی چند روز آینده قیمت جدید خودروها اعلام خواهد شد. بر این اساس؛ افزایش احتمالی نرخ‌ها که براساس صحبت واینرها و حقوقی های بزرگ خودرویی به آن دامن زده شده، بعضاً به بیش از 70 درصد هم خواهد رسید. طبق معمول قیمت‌های جدید براساس دستورالعمل شورای رقابت کشور، از سمت غول های خودروسازی اعلام می شوند.

شاخص بورس تهران در اولین تجربه روز کاری سال جدید، معاملاتی با رشد 11 هزار و 200 واحدی را ثبت کرده و محدوده ارزشی 2 میلیون و 89 هزار واحدی را رقم زد.  در این میان شاخص هم وزن  نیز به عدد 630 هزار واحدی رسید تا از دیدگاه چارتیست ها و کارشناسان تحلیل تکنیکال، شرایط رشد و صعود بهتری نسبت به شاخص بورس تهران داشته باشد.

هرچند که شاخص هم وزن قبل از نو شدن سال توانسته بود مقاومت تاریخی مرداد ماه سال 1399 را بشکند و بالای رقم 540 هزار واحدی بایستد، در اولین روز کاری جدی خودش با ثبت محدوده 630 هزار واحدی، حضور خود در بالای مقاومت مذکور را تثبیت کرده و امید به سالی پرسود را برای بورس بازان نوید داد.

شاخص کل بورس در این روز تنها یک قدم با شکست سقف تاریخی خود فاصله دارد و با توجه به روند مثبتی که طی روز 14 ام رخ داد، احتمالا در 15 ام می توانست خود را به آن برساند. بنابراین می‌توان گفت؛ عبور شاخص کل از محدوده مقاومت مهم 1 میلیون و 975 هزار سرعت رشد صعودی بازار سهام را تشدید کرده و با توجه به الگوهای فیبوناچی، تا سقف تاریخی 2 میلیون و 106 هزار، هیچ مقاومت موثری وجود نداشت.

تجربه نشان می دهد که در روزهای آتی با رسیدن به بالاترین سقف تاریخی بازار سهام تا به امروز، ترس بورس بازها و سهامداران بصورت منطقی بیشتر شده و به احتمال قوی، عرضه‌ نیز از سرعت قبلی خود بکاهد.

بورس تهران تحلیل آل سات پرداخت

در روز 15 ام فروردین مطابق با انتظار فعالان بازار سرمایه، شاخص کل بورس در ابتدا در حدود یک درصد عقب نشینی کرد ولی ساعاتی بعد توانست با افزایش ۰.۵۴ درصدی، خود را به عدد 2 میلیون و 9 هزار واحدی برساند. در این میان؛ شاخص هم ‌وزن با کمک گروه صنایع و گروه‌های کوچکتر توانست رشد ۱.۳۲ درصدی را تجربه نماید. به این ترتیب ارزش معاملات بازار در پایان معاملات 15 فروردین به عدد ۱۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسید. در پایان روز 15 ام سال جدید، اخبار تالار شیشه ای خبر از توقف روند ورود پول متوقف و خروج ۸۸ میلیارد تومان از سوی کدهای حقیقی داد.

با پشتوانه روند رو به رشد بازار در اسفند ماه و عملکرد عالی و بی سابقه بورس تهران در پایان نیمه اول از ماه اول سال ۱۴۰۲ کارشناسان بازار سرمایه و تریدرهای بزرگ، انتظار سالی پر سود و به رنگ سبز را در بورس تهران دارند. با توجه به موارد گفته شده و وجود پارامترهای بسیار تاثیرگذار از جمله نوسانات نرخ ارز، چشم‌انداز تورمی کشور در سال جدید، گزارش‌های خوب ماهانه گروه ها، نزدیکی به فصل مجامع شرکت ها و... بورس تهران در محدوده قیمتی فعلی حمایت شده، پیش بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت ماه سال 1402، قدرت خریداران کمتر شده و بر قدرت سمت عرضه‌ افزوده شود و بازار به یک رنجی خاص برسد.

اما  روز 16 فروردین بورس تهران در نهایت توانست بعد از نزدیک به 2.5 سال یعنی نزدیک به 1000 روز، سقف تاریخی سال 1399 (عدد ۲.۱۰۳ میلیون واحد) را تاچ کرده وارقام بالای آن را تثبیت نماید. شاخص کل بورس در روز معاملاتی 16 فروردین با رشد ۱.۴ درصد، به ۲.۱۱۹ میلیون واحدی رسید و توانست سقف جدید خود را ثبت نماید. این در حالیست که شاخص هم ‌وزن از چند روز قبل توانسته بود سقف تاریخی خود را بشکند. 16 فروردین نیز روز رشد ۱.۱۱ درصدی شاخص هم وزن و ثبت ارزش معاملاتی ۱۴۴۳۰ میلیارد تومان بود، هرچند که در ادامه روز، بازار با پدیده خروج پول کدهای حقیقی به میزان ۴۸۲ میلیارد تومان مواجه گردید.

با این اوصاف می توان گفت؛ بورس تهران شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۲ روز متعادلی خواهد داشت. با توجه به تفاوت معنا دار ارزش دلاری سهام بورسی در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۳۹۹، تصور سهامداران این است که پرتفوی آنها از ضرر خارج شده و سودده می باشد؛ در حالی که منطبق با تفاوت بورسی نبوده و شاخص کل فقط یک عدد روانی است.

بنابراین می توان گفت که رشد اخیر بورس باعث اصلاح وقت زمانی خواهد شد به احتمال قوی در محدوده فعلی، سهام قدرت خود را از دست خواهد داد ولی قطعاً روند صعودی بازار سرمایه ادامه داشته و شاهد موج دوم تقاضا در آینده خواهد بود. پیش بینی می شود بازدهی بورس نسبت به دلار، طلا و سکه و مسکن، بالاترین بازدهی را در سال جدید تجربه خواهد کرد ولی این مهم وابسته به پارامترهای خاصی می باشد.

پیش بینی فاندامنتالی شاخص بورس تهران برای سال 1402

امسال با تدابیر مالیاتی شدید دولت برای شرکت ها و کسب و کارها و همچنین دستور اطلاح ساختار بانک ها، ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی و تصمیم اخیر دولت برای برخورد با موسسات اعتباری متخلف، نوید سالی پر از هیجانات اقتصادی را می دهد. سوال اصلی این است که آیا افزایش پیش بینی شده عرضه‌ شرکت ها ادامه خواهد داشت یا اینکه با سرعت به پایان می‌رسد و مسیر صعودی بعد از تعطیلات عید تا پایان سال جدید ادامه خواهد شد؟ آیا این رشد ادامه دار بوده و می توان منتظر رشد شارپی بورس در سال جدید بود؟

بسیاری از کارشناسان خبره در بازار سرمایه بر این باورند که؛ اگر تنش‌های سیاسی داخلی کمتر شده و پیش بینی نرخ دلار در محدوده‌های فعلی یعنی اعداد 48 تا 52 تثبیت شود، بازار بورس در سال ۱۴۰۲ با رشد قابل توجهی همراه بوده و نسبت به بازار‌های موازی وضعیت بهتری خواهد داشت. این کارشناسان که سهام شرکت های ایرانی را بر پایه تولید-فروش، دارایی محوری و قیمت پایین طبقه بندی می کنند. بنابراین شرکت هایی که محصولات آنها بر پایه ارز خارجی می باشد، بدلیل رشد دلاری از میانگین 28 هزار تومان سال 1400 به 40 هزار تومان سال 1401، نشانگر قدرت گرفتن این تیپ از شرکت ها می باشد. همچنین، شرکت های تولید-فروش بدلیل افزایش تورم ناشی از تحریم ها، قدرت گرفته و با وجود فشارهای قیمت مواد اولیه، در بسیاری از حوزه ها توانسته اند محصولات خود را با قیمت بالاتری عرضه کنند. در خصوص شرکت های با سهام قیمت پایین نیز بدلیل کاهش عرضه های اولیه در سال جدید، رشد قیمتی آنها دور از انتظار نمی باشد.

بنابراین با توجه به تحلیل های فاندامنتالی گفته شده، حداقل تا پایان 3 ماهه اول و یا حتی شاید تا پایان 6 ماهه اول، با توجه به سیاست انقباضی افزایش نرخ سود بانک ها و نرخ بهره بین بانکی، شاهد بهبود وضعیت بورس و رشد شاخص کل و شاخص هم وزن باشیم. اما در هر زمان به مانند سال 99، خطر بسیار جدی در کمین بورس ایران قرار دارد و آن خطر وجود ریسک های غیرسیستمی در حاشیه بازار سرمایه می باشد. ریسک های غیرسیستمی نظیر؛ تریبون های غیر کارشناسی برخی از مسئولین نظیر ریاست شورای رقابت و یا قیمت گذاری های دستوری دولت بر روی برخی کالاها، باعث فشار مضاعف به بازار سرمایه می گردد. بنابراین باید مراقب تغییر جریان نقدینگی بازارهای موازی همچون ارز، طلا و سکه، مسکن و خودرو به سمت بورس و بالعکس باشیم چرا که در روزهای اخیر سقف تاریخی شاخص شکسته شده ولی نقدینگی میل به خروج از بازار نداشته و فی مابین سهام های کوچک و بزرگ در تبادل می باشد