Blog News
معماری وب سایت چیست و چه نقشی در سئو دارد؟
آلسات پرداخت

معماری وب سایت چیست و چه نقشی در سئو دارد؟
معماری هر وبسایتی نیازمند اجرای مراحلی است که کمک میکند تا سایت طراحیشده دارای جذابیت بصری و کیفیت اطلاعاتی باشد. همانند طراحی و ساخت هر بنایی که نیازمند طرحی معمارانه و حرفهای است، ایجاد سایت نیز مراحل معماری مختص خود را دارد. در این مقاله مختصر با ما همراه باشید تا بیشتر با معماری سایت آشنا شوید.
هدف اصلی معماری وب سایت
از مهمترین اهداف معماری، طراحی و ساخت وبسایت ارتقا سئو، کسب درآمد و دیدهشدن است. برای نیل به این اهداف، نیازمند جذب بازدیدکنندگان زیادی در دنیای اینترنت هستید. باید بدانید که کاربران اینترنتی تحت چه عوامل و چه شرایطی زمان بیشتری را در سایت شما سپری میکنند. کسانی که در اینترنت به جستجوی اطلاعات و خرید کالایی مشغولاند معمولاً افرادی هستند که دوست دارند سریعتر و بیواسطه به محتوای مورد نظرشان دسترسی داشته باشند و برای مشاهده تنوع کالایی بیشتر در سایتهای مختلف گشت بزنند. صرفنظر از اینکه در آخر مشتری یا کاربر سلیقهای عمل میکند و ممکن است در سایتی که از لحاظ حرفهای دارای استانداردهای لازم نیست، کالا و یا اطلاعات مورد نظرش را بیابد و جذب آن شود. اما بااینحال باید برای جذب کاربر بیشتر، با روحیهای رقابتی معماری سایت را با درنظرگرفتن اولویتهای مختلف طراحی کنید و خدمات باکیفیت ارائه دهید. طراح سایت بایستی با درنظرگرفتن اولویتها و درخواستهای صاحب کسبوکار، معماری سایت را طراحی و به اجرا درآورد.
اصطلاحات مهم:
UX: تجربه و واکنش کاربران در مواجه با معماری وبسایت است، گوگل با استفاده از الگوریتمهای خاصی UX کاربران را ارزیابی میکند. طراحان باید وبسایتها را با درنظرگرفتن واکنش کاربران اینترنتی طراحی کنند.
در معماری یک وبسایت خوب و منحصربهفرد، هدف اکثر طراحان سایت، طراحی سایتی جذاب، کارآمد با دسترسی آسان به لینکها و صفحات اصلی و فرعی سایت است، طوری که نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب کند و آنها را در انجام عمل مورد نیازشان متقاعد کند و سایت موردنظر مرجع و منبع رفع نیاز کاربران باشد.
در معماری یک وبسایت خوب و منحصربهفرد، هدف اکثر طراحان سایت، طراحی سایتی جذاب، کارآمد با دسترسی آسان به لینکها و صفحات اصلی و فرعی سایت است، طوری که نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب کند و آنها را در انجام عمل مورد نیازشان متقاعد کند و سایت موردنظر مرجع و منبع رفع نیاز کاربران باشد.
المان های اصلی طراحی معماری یک وب سایت اصولی
طراحی گرافیک خوب
یک سایت باید از ساختار گرافیکی ساده و همهپسند استفاده کند. انتخاب رنگبندی مناسب با موضوع سایت، استفاده از فونت و قالب مناسب در نوشتار کمک خواهد کرد تا به گرافیک خوب و حرفهای دست یابید.
نگارش و تولید محتوای باکیفیت
نگارش مطالب در وبسایت، مرحله خیلی حساسی است و حتماً باید از اصول سئو پیروی کنید تا در زمینه تولید محتوا موفق شوید. همچنین معماری صحیح وب سایت کمک بیشتری به خزنده های موتورهای جستجو در دسترسی به تمامی صفحات وب سایت میکند. با رعایت اصول صحیح معماری و نگارشی و محتوایی میتوانیم سرعت بهینه سازی موتور جستجوی (سئو) وب سایتمان را به طور چشمگیری افزایش دهیم. محتوایی که برای کاربر جذاب و در جستجوهای اینترنتی در صفحات نخست لیست جستجو قرار بگیرید. علاوه بر بحث مفصل سئو، باید به نحوه نگارش مطالب هم توجه داشته باشید، چراکه در صورت وجود هرگونه غلطهای نگارشی و دستور زبانی، موجب کاهش اعتبار سایت میشود. در کل باید بدانید که مردم برای یافتن اطلاعات در اینترنت جستجو میکنند، این خاصیت اینترنت است، برای آنها فرقی ندارد که شما فروشنده محصولات خود هستید یا دیگران، چیزی که اهمیت دارد محتوای اطلاعاتی سایت شماست، باید در نگارش و تولید محتوا طوری خبره عمل کنید تا کاربران بهراحتی بتوانند به اطلاعات موردنیاز و بدون اطناب و حاشیه پردازی، دسترسی داشته باشند.
برای آشنایی بیشتر با سئو: https://www.seoiran.com/
نکته: جستجوگران اینترنتی، برای دسترسی به اطلاعات خواهان دسترسی مستقیم و بدون واسطه هستند.
نام سایت
نام آدرس سایت شما نشاندهنده موضوع و محتوای سایت است، برای رعایت سئو و کسب بازدید بیشتر انتخاب نام مناسب کمک شایان توجهی برای دیدهشدن سایت شما میکند.
دسترسی از موتورهای جستجوی مختلف
درست است که طبق آخرین آمار، 90 درصد کاربران اینترنتی از موتور جستجوی گوگل برای دسترسی به اطلاعات استفاده میکنند، اما به این معنی نیست که مرورگرهای دیگر فعالیتی ندارند، باید توجه داشته باشید که وبسایت شما، باید در موتورهای جستجوی مهم دیگر مثل یاهو، بینگ و...قابلدسترسی باشد.

در طراحی سایت قانونی وجود دارد به نام قانون لود 10 ثانیهای، محققان ثابت کردهاند که اگر هر صفحه اینترنتی بالا آمدنش بیش از 10 ثانیه به طول انجامد، کاربر کم حوصله اینترنتی صفحه را بسته و به صفحه دیگری خواهد رفت، ممکن است سایت شما تمامی استانداردها را رعایت کرده باشد ولی با عدم رعایت قانون لود 10 ثانیهای ممکن است شانس جذب مشتریان زیادی را از دست بدهید.
استفاده از تصاویر با حجم کم
حجم تصویر یکی از نکاتی است که لازم است به هنگام بارگذاری در وبسایت در مورد آن بدانید. هرچه کیفیت تصویر بهتر باشد، حجم آن نیز بیشتر است؛ بنابراین حجم عکس به نوع فعالیت سایت نیز وابسته است. برای مثال سایتی با محتوای گرافیکی و دکوراسیون نیاز به تصاویر باکیفیت بالاتری دارد و به طبع حجم عکس نیز در این سایتها بیشتر است. درصورتیکه برای سایتی با محتوای عمومیتر، عکسهای باکیفیت و حجم متوسط کافی است. بهترین حجم عکس را در ۳ سطح میتوان تقسیم کرد:
- تصاویر بزرگ (با عرض ۶۰۰ پیکسل): حداکثر حجم ۱۰۰-۱۲۰ کیلوبایت
- تصاویر متوسط (با عرض ۳۰۰ پیکسل): حداکثر حجم ۵۰-۶۰ کیلوبایت
- تصاویر کوچک (با عرض ۱۵۰ پیکسل): حداکثر ۲۰-۳۰ کیلوبایت
- تصاویر بزرگ (با عرض ۶۰۰ پیکسل): حداکثر حجم ۱۰۰-۱۲۰ کیلوبایت
- تصاویر متوسط (با عرض ۳۰۰ پیکسل): حداکثر حجم ۵۰-۶۰ کیلوبایت
- تصاویر کوچک (با عرض ۱۵۰ پیکسل): حداکثر ۲۰-۳۰ کیلوبایت
ساختار کلی یک وبسایت
نوع ساختار یک سایت از مهمترین مراحل در معماری وبسایت است. قاعده کلی در معماری یک وبسایت داشتن یک صفحه اصلی یا home page، شامل چندین بخش اصلی یا main section و در زیرمجموعه آن چندین subsection است که برای دسترسی به هرکدام از بخشها باید امکان دسترسی آسان و مستقیم فراهم گردد. ولی در مواردی فرم سایتها همیشه از این قاعده غالب تبعیت نمیکند و نسبت به موضوعیت سایت متغیر است.

دو نوع از الگوهای مهم در ساختار وبسایت:
الگوی سلسلهمراتبی
از مهمترین الگوها در طراحی معماری سایت، الگوی سلسلهمراتبی است تشکیل شده از home page و main section و subsection است. برای سایتهایی که بار اطلاعاتی و محتوایی بالایی دارند و برای دسترسی کاربران نیازمند دستهبندی کلی جزئی هستند کاربرد دارد. کاربران میتوانند بهراحتی از طریق عناوین مختلف به اطلاعات موردنیاز دسترسی داشته باشند.

الگوی ماتریسی
مثال بارز برای چنین الگویی وبسایت ویکیپدیاست، برای دسترسی مرحلهای به اطلاعات موردنیاز، این الگو از بهترین گزینهها است. هنگام مطالعه هر اطلاعات و محتوایی فقط با کلیک روی کلمهای که با رنگ آبی دارای لینک مخصوص به خود است میتوانید به صفحه دیگری منتقل شوید و با فشردن کلید back به صفحه ابتدایی برگردید.
حرف آخر
معماری خوب و اصولی وبسایت یکی از فاکتورهای تضمینکننده در موفقیت حرفه شماست، با رعایت اصول طراحی و معماری وب سایت، ضمن ارتقا وضعیت سئو وب سایتتان، میتوانید تجربۀ کاری بهتری به کاربران وب سایت خود بدهید که همین امر موجب افزایش تعداد مخاطبان شما نیز خواهد شد. هر چهقدر یک کاربر در سایت شما وقت بیشتری صرف کند و محتوای شما برای او مفید واقع شود، منجر به فروش کالا و یا خدمات بیشتری میشود.
حتماً بخوانید: همه چیز درباره موفقیت در کسب و کار آنلاین