Blog News

آنچه قبل از ثبت دامنه باید بدانید

pen
آل‌سات پرداخت
آنچه قبل از ثبت دامنه باید بدانید
برای راه اندازی وب سایت، باید یک دامنه منحصر به فرد داشته باشید. یک نام دامنه ثبت شده برای شما منحصربه‌فرد است و نمی‌تواند برای کسی استفاده شود زیرا مانند یک آدرس خیابان در دنیای فیزیکی وب‌سایت کارمی کند. دامنه همچنین برای برندسازی و بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) ضروری است. اگرچه کاربران هنوز هم می‌توانند وب‌سایت شما را بدون نام دامنه پیدا کنند، اما بخش مهمی از یک سایت است. برای این که بتوانید یک دامنه خوب برای سایت خود پیدا کنید باید ویژگی‌های آن را در نظر بگیرید.
 

ویژگی های یک دامنه خوب

1. نام دامنه یا همان آدرس سایت باید ساده باشد و به همین خاطر بهتر است تاحدامکان کوتاه باشد.
2. نام دامنه را باید به شکلی انتخاب کنید که به‌راحتی در ذهن کاربران حک شود به همین دلیل سعی کنید از اعداد، دش و ... (کاراکتر اضافه) استفاده نکنید.
3. سعی کنید دامنه‌ای که انتخاب می‌کنید در حوزه فعالیتتان باشد.
 

نحوه پیدا کردن نام دامنه

برای ثبت دامنه، لازم است به یکی از وب‌سایت‌های ارائه‌دهنده خدمات دامنه مراجعه کنید. دامنۀ موردنظر خود را در کادر جستجوی مربوط به دامنه وارد کنید تا آزاد بودن آن بررسی شود.
اگر نام دامنه موردنظر شما قبلاً ثبت شده است پسوند دیگری را انتخاب کنید یا سعی کنید انواع مختلفی را ارائه دهید. پس از یافتن نام دامنه موجود، ثبت‌نام را ادامه دهید.
 

صاحب حساب دامنه

یک نام دامنه به طور قانونی متعلق به ثبت‌کننده آن است هرزمان که شخصی یک نام دامنه را ثبت کند، ثبت‌کننده اطلاعات ثبت‌کننده را جمع‌آوری کرده و به فهرست WHOIS ارسال می‌کند.
پس از ثبت‌نام دامنه، تا زمانی که هزینه‌های تمدید را پرداخت کنید، مالک آن خواهید بود.
 

TLD: دامنه‌های سطح بالا

دامنه سطح بالا یک پسوند نام دامنه است. TLDهای مختلفی به‌صورت آنلاین در دسترس هستند اما com محبوب‌ترین افزونه است که بیش از 52٪ از تمام وب‌سایت‌ها آن را دارند. استفاده از یک برنامه افزودنی محبوب‌تر باعث افزایش ترافیک ارگانیک می‌شود زیرا کاربران اغلب آن را به‌صورت پیش‌فرض می‌نویسند.
بااین‌حال، استفاده از یک پسوند کمتر محبوب، مانند online  اغلب هزینه کمتری دارد و می‌تواند دامنه را منحصر به فردتر کند. با افزایش تعداد وب‌سایت‌های جدید ایجاد شده روزانه، محبوبیت یک TLD خاص نیز ممکن است در آینده تغییر کند.
 
انواع-دامنه
 

انواع نام دامنه

در زیر انواع مختلف دامنه آورده شده است که به شرح زیر است:
.net
دامنه‌هایی که به .net ختم می‌شوند بیشتر برای خدمات شبکه و ایجاد آدرس‌های ایمیل مسکونی کارمندان استفاده می‌شوند. برای مثال یک کارمند در شرکت "xyz" از name@xyz.com برای ایمیل تجاری و name@xyz.net برای آدرس محل سکونت استفاده می‌کند.
.com
پسوند دامنه .COM به طور گسترده در سراسر جهان استفاده می‌شود. این برای اهداف تجاری یک وب‌سایت در نظر گرفته شده است و بنابراین توسط گروه‌های تجاری، شرکت‌ها و افراد مختلف برای کسب سود استفاده می‌شود.
.ORG
معمولاً انتظار می‌رود که نام‌های دامنه با پسوند .ORG توسط سازمان‌های غیرانتفاعی استفاده شود. بااین‌حال، استفاده از پسوند .ORG برای یک تجارت انتفاعی یا پسوند دامنه دات نت برای یک سازمان غیرانتفاعی آزاد است.
.GOV 
این برنامه افزودنی فقط توسط نهادهای دولتی محلی، ایالتی و مرکزی قابل‌استفاده است.
.EDU
نام دامنه‌ای که با .EDU ختم می‌شود به دانشگاه‌های دولتی سایر مؤسسات آموزشی محدود می‌شود.
.MIL 
پسوند دامنه .MIL به وب‌سایت‌های نظامی محدود شده است.
به یاد داشته باشید ایجاد یک نام دامنه خوب با پسوند دامنه مربوطه برای بهبود تجارت ضروری است.
 
 

تفاوت بین نام دامنه و URL

URL به‌عنوان یک آدرس وب‌سایت کامل عمل می‌کند که می‌تواند بازدیدکنندگان را به یک صفحه خاص در یک سایت هدایت کند. نام دامنه فقط بخشی از آن است.
URL از یک پروتکل، یک دامنه و یک مسیر تشکیل شده است. پروتکل نشان می‌دهد که آیا سایت دارای گواهینامه SSL است یا خیر. توجه داشته باشید که URLها فقط زمانی مسیری دارند که بازدیدکنندگان را به صفحه خاصی در یک سایت هدایت کنند.
 
دی-ان-اس
 

نحوه کار دامنه

هر وب‌سایت دارای دو عنصر اصلی زیر است: 
نام دامنه و سرور میزبان وب‌سایت. نام دامنه شما به وب سروری اشاره می‌کند که میزبان سایت شما است. توجه داشته باشید که هر دامنه به یک آدرس IP مرتبط است. هنگامی که کاربر یک نام دامنه را در مرورگر وارد می‌کند سرور از طریق یک شبکه سرور جهانی که سیستم نام دامنه (DNS) را تشکیل می‌دهد، جستجو می‌کند. سرورهای DNS آدرس IP مرتبط با نام دامنه را جستجو می‌کنند. سروری که اطلاعاتی در مورد آدرس IP دارد آن را به مرورگر وب‌باز می‌گرداند سپس اطلاعات مربوط به سایت را از سرور میزبان دامنه درخواست می‌کند. وب سرور تمام داده‌های وب‌سایت از جمله فایل‌ها، پایگاه‌داده و کد HTML را ذخیره می‌کند. هنگامی که سرور میزبان داده‌ها را ارسال می‌کند، مرورگر وب آن را به یک صفحه وب تبدیل می‌کند که کاربران می‌توانند از آن بازدید کنند. چه در حال راه‌اندازی یک وبلاگ یا ایجاد یک وب‌سایت باشید، داشتن یک نام دامنه ضروری است. بدون نام دامنه، بازدیدکنندگان شما برای یافتن وب‌سایت شما مشکل خواهند داشت.
 
در اینجا خلاصه‌ای از نحوه کار دامنه‌ها آورده شده است: 
شما یک نام دامنه را در یک مرورگر وب وارد می‌کنید.
سرورهای DNS به دنبال آدرس IP وب‌سایت هستند.
مرورگر از سرور اطلاعات سایت را می‌خواهد.
مرورگر وب‌سایت را نمایش می‌دهد.
 
انواع مختلفی از دامنه‌ها وجود دارد که بر اساس انواع پسوند و ساختار دسته‌بندی می‌شوند. هنگامی که دامنه‌ای را در ذهن دارید، مراحل ثبت آن را به اشتراک گذاشته‌ایم. در مورد انتقال دامنه به یک ثبت‌کننده دیگر، مطمئن شوید که شرایط لازم برای انجام این کار را دارید. برای راه اندازی کسب و کار و موفقیت هرچه بیشتر در فضای مجازی، حتما به نام دامنه و زیرساخت های فنی وب سایت خود توجه داشته باشید.