Blog News

چالش های حقوقی ، باید ها و نباید ها

pen
آل‌سات پرداخت
چالش های حقوقی ، باید ها و نباید ها
در این مقاله قصد داریم در باره اقتصاد و اوضاع آن بعد از برجام و هر آنچه که نیاز هست که اقتصاد ایران بستری را فراهم کند که ایرانیان خارج از کشور بتوانند بعد از برجام و توافقات طرفین با خیال راحت تر و اطمینان بیشتر در ایران سرمایه گزاری انجام دهند صحبت کنیم و همچنین در ادامه بحث در باره چالش هایی که ممکن است برای سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در ایران رخ دهد و باید ها و نباید این حوزه صحبت خواهیم کرد و سعی داریم هر آنچه نیاز است که شما در باره سرمایه گذاری و چالش های آن بدانید مطلع کنیم و در تصمیم گیری شما برای سرمایه گذاری نقش کوچکی داشته باشیم.
 
• مقدمه
• بررسی اقتصاد ایران
• ارتباط برجام با سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در ایران چیست؟
• چگونه سرمایه گذاری را برای ایرانیان خارج از کشور بعد از برجام فراهم کنیم؟
• چالش های فراهم کردن بستر سرمایه گذاری در ایران برای خارجی های خارج از ایران بعد از برجام؟
• باید ها و نباید ها برای سرمایه گذاری ایرانیان مقیم خارج بعد از برجام؟
• سوالات متداول ایرانی های مقیم خارج از کشور برای سرمایه گذاری؟
• سخن پایانی


بررسی اقتصاد ایران

در این بخش به بررسی اقتصاد ایران میپردازیم. هروقت صحبت از اقتصاد کشور ایران می شود در اکثر ذهن ها فقط نفت گاز و منابع طبیعی که در ایران زیاد هستن تداعی می شود ولی این نشانه خوبی برای اقتصاد یک کشور نیست. شاید بپرسید چرا ؟ جواب دادن یه این سوال خیلی میتواند راحت باشد زیرا بخش اعظم اقتصاد کشور ما تک بعدی هست و وابسته به صادرات منابع طبیعی و به خصوص نفت و گاز می باشد و این موضوع برای اقتصاد یک کشور اصلا جالب نیست زیرا نشان گر چندین مشکل بزرگ اقتصادی می باشد اول اینکه نشان می دهد تولید ناخالص داخلی کشور ما در رتبه خیلی پایین قراردارد و این یکی از مهم ترین شاخص های توسعه یافتگی کشور ها است. دوم اینکه به خصوص برای کسانی که در خارج از کشور هستند و قصد سرمایه گذاری در کشور خودشون را دارند اما وقتی با آمار ها روبرو می شوند که حاکی از آن است هست که اقتصاد ما متاسفانه بخش اعظم آن وابسته به خام فروشی  می باشد منصرف میشوند ،البته موضع در صد پایین تولید تولید ناخالصی کشور علاوه بر اینکه موقعیت برای سرمایه گذاری ایرانیان قصد دارند بعد از برجام برداشته شدن تحریم ها در ایران سرمایه گذاری کنند از بین می برد باعث شده در این دوران که ما تحریم هستیم ضربه خیلی سختی به اقتصاد وارد شود و تورم به شدت بالا برده است.
در خاتمه این بحث اگر قصد داریم بستری برای سرمایه گذاری فراهم کنیم باید از منابع طبیعی فاصله بگیریم و بیشتر توجه کنیم به دیگر کالا هایی که در کشور ما کم نیستن وپتانسیل اینکه سرمایه گذار برای صادرات این محصولات جذب کنیم به وجود بیاوریم البته وجود تحریم های کشور های اروپایی و ایالات متحده امریکا در این چند سال اخیر در لطمه زدن به اقتصاد کشور ما بی تاثیر نبوده ولی امید به این هست که بعد از بر جام تحریم ها برداشته شوند و بستر سرمایه گذاری بخش تولید ناخالص داخلی فراهم گردد.
 
اقتصاد-ایران


ارتباط برجام با سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور در ایران چیست؟

 قبل از اینکه بخواهیم به ارتباط بین برجام و فراهم شدن سرمایه گذاری صحبت بکینم ، بهتر است گذرا یک توضیح اجمالی از برجام و اینکه اصلا برای چه موضوعی این مذاکره شکل گرفته در این مقاله داشته باشیم و بعد از آن به این می پردازیم که اگر نتیجه مذاکرت مثبت شود چه تاثیر در اقتصاد ایران خواهد داشت؟
همانطور که مطلع هستید ایران از لحاظ نظامی در منطقه و حتی در حال حاضر وقتی که در ساختن بمب هسته ایی پیشرفت روز افزون داشته است حرفی برای گفتن دارد و همین امر کشور های غربی را تا حدودی به فکر فروداشت که با کشور ایران درزمینه بمب هسته ایی توافقی ایجاد کنند که این توافق بین 5 کشور و ایران به نام برجام شکل گرفت.
توافق یعنی برد دو طرفه که در این بین وقتی که ایران قرارشددخیره سازی اورانیوم با غنای کم را تا درصد گفته شده در توافقات قطع کندوهمچنین ایران پذیرفت تاسیسات جدیدی برای غنی سازی اورانیوم یا رآکتور آب سنگین احداث نکند در قبال تحریم های چندین ساله کشور های غربی نیز قرار شد در ایران لغو شود و همین گام بزرگ در اقتصاد ایران می باشد و با آزاد شدن تحریم ها صادرات ایران به کشور های اروپایی دوباره شروع می شود و همین امر یعنی نیاز مند سرمایه گذاری برای گسترش شغل ها را فر اهم می کند پس تا اینجا تاحدودی متوجه شده ایید که نبود تحریم ها یک راه خوب برای سرمایه گذاری های ایرانیان هستن که دوست دارند در کشور خودشان سرمایه گذاری کنند اما بنا به خیلی از دلایل ازجمله اینکه اگر توافقی نباشه تحریم ها بیشتر شوند و ترس از دست دادن سرمایه هایشان تاکنون اقدام به این کار نکرده اند .اما بعد از توافقات قطعی این بستر فراهم می شود اما به یاد داشته باشیم برجام و برداشته شدن تحریم ها تنها راه فراهم کردن موقعیت برای سرمایه گذاری نیست.


چگونه سرمایه گذاری را برای ایرانیان خارج از کشور بعد از برجام فراهم کنیم ؟

در این بخش میخاهیم چند مورد از قوانین یا بهتره بگیم تصمیمات که اگر اجرا شوند بعد از برجام می توانند نظز سرمایه گذاران ایرانیان خارجی را جلب کنند را باهم بررسی کنیم : اولین مهم ترین امرتوافق هست زیرا وقتی در چند سال گذشته توافق بیشترین راه خود را پیش رفته بود خروج یکباره آمریکا از برجام کار را برای شرکت های اقتصادی ایران در عرصه های بین اللمللی بسیار سخت کرد. پس مهم ترین بخش تحریم ها هستن که درتوافق برجام تکلیفشان مشخص می شود.
اما این تمام ماجرا نیس همانطور که میدانید بخش اعظم اقتصاد ایران دولتی و دست حکومت است و مقدار کوچک از آن اقتصاد بخشش خصصوصی هست و این امر خیلی می تواند چالش برانگیز باشد زیرا زیر ساخت قوانین کشور و حکومت نیاز به اصلاح دارد متاسفانه ددادن بخشنامه های مقطعی برای کسب کار ها و مجوز ها در نظر سرمایه گذار ها اصلا خوشایند نیست و همچین دولتی بودن اقتصاد روند گرفتن مجوز برای کسب کار هایی که در حیطه تولید ناخالص داخلی قرار میگیرند طولانی و سخت تر میکند به این مووضع نیز باید توجه کرد . و اینکه گذاشتن یک سری امتیاز های خاص و تهسیلات برای کسانی که قصد سرمایه گذاری را دارند باعث می شود شوق بیشتری به این موضوع نشان دهند.
 
سرمایه-گذاری-خارجی


چالش های فراهم کردن بستر سرمایه گذاری در ایران برای خارجی های خارج از ایران بعد از برجام (دولت و سرمایه گذار)؟

یکی از چالش های مهم میتواند آماده نبودن ذهن مردم برای حوزه مشاغلی باشد که دولتیی نیستن و می توان گفت قراره با سرمایه گذاری تازه شکل بگیرند البته در چند دهه اخیر این موضوع تا حدودی بهتر شده و مردم ذهن کار آفرینی بودنشان وسیع تر شده و به این نتیجه رسیده اند که همه چیز در شغل دولتی خلاصه نمیشه و شغل های دیگیری هم هستند که اگر اصول و درستی پیش بروند به سود می رسند . 
دومین چالش که سرمایه گذار با آن مواجه می شود قوانین دولتی ایران و اقتصاد تضعیف شده این کشور هست و باید بدانند اگر قراره سرمایه گذاری در حوزه ایی را انجام دهند باید صیوری کنند و بداند که ممکن است مثل کشور های خارجی توسعه یافته سریع به سود نمیرسند.
و مهم ترین چالشی که یک دولت یا کشوری مثل ایران ممکن است با سرمایه گذاری های خارجی مواجه شوند نداشتن زیر ساخت مناسب قوانین است که همانطور که گفتیم باید تهسیل سازی صورت گیرد و بستری فراهم کند که سرمایه گذار با اطمینان بیشتری ترغیب به سرمایه گذاری بشوند.


باید ها و نباید ها برای سرمایه گذاری ایرانیان مقیم خارج بعد از برجام؟

از باید های این حوزه اگر بخواهیم صحبت کنیم باید از اولین گزینه یعنی اعتماد سازی را در نظر بگیریم زیرا در چند دهه اخیر نبود زیر ساخت ها قوانین نامناسب تحریم ها به شدت رشد اقتصادی را تضعیف کرده همین امر باعث شده که زشد سرمایه گذاری های خارجی نیز کم شود پس اولین باید که در این زمینه میتوان اشاره اعتماد سازی هست . 
و دومین چیزی که دولت باید در نظر داشته باشد اینکه قوانین مالیات برای سرمایه گذاران تهسیل کند به گونه ایی که در سال های اول یک سری امتیاز های خاصی برای این حوزه در نظر بگیرد که با خیال راحت تری کار شکل بگیرد.
نباید های این حوزه می توان به این موضوع مهم اشاره کرد برای گرفتن نیروی متخصص است منظور از این صحبت این است کع اگر دولت دارد بستری را فراهم میکند که بعد از برجام اقتصاد ایران دوباره شکل بگیرد باید سرمایه گذاری همراه با متخصص باشد و این متخصص ها باید ایرانی باشد یادمون نره اگه قراره سرمایه گذاری صورت بگیرد ولی از نیرو داخلی استفاده نشود هیچ سودی برای مردم این سرزمین و شکوفایی اقتصادی ندارد.
 
سرمایه-گذاران-خارجی


سوالات متداول ایرانی های مقیم خارج از کشور برای سرمایه گذاری ؟

1- آیا برای سرمایه گذاری گزینه های مختلف وجود دارد؟ 100 درصد که وجود دارد همانطور که میدانید ایران سرشار از منابع طبیعی جاهای دیدنی و انواع و اقسام خوراکی های خاص هست که شاید نظیرشان را هیچ جای دنیا پیدا نکنید.
2-  آیا بلافاصله بعد از توافق برجام باید سرمایه گذاری صورت بگیرد ؟ پاسخ به این سوال ابعاد مختلف دارد از جمله اینکه در چه حوزه ای قرار است سرمایه گذاری کنید و... ولی اگه بخواهیم به طور کلی پاسخ بدید اصولا بعد از توافق ایران قوانین امتیاز ها و برنامه ایی که برای سرمایه گذاری چیده است را به صورت کامل با جزییات منتشر و همچنین شرکت ها هم شرایط خودرا گذاشته میگذارند و میتوانید بعد از آن اقدام کنید.
3- آیا با توجه به اینکه اقصاد ایران در طی این مدت تحریم ها به شدت ضعیف شده سرمایه گذاری اصلا در این اقتصاد قابل اعتماد است؟
این سوال موضوع اصلی بحث ماست چرا ؟زیرا تیتر ما از اول برای سرمایه گذاری ایراینان خارج از ایران بعد از برجام است یعنی قبل از توافق شاید یک سری شک یا بی اعتمادی باشد اما بعد از برداشته شدن تحریم ها و فراهم کردن بستر دولت برای این امر با پتانسیل بالای ایران بله قابل اعتماد و دارای سود دهی بالایی هست.


سخن پایانی

 همانطور که در طی این مقاله صحبت کردیم اگر قرار است زیر ساخت و بستری فراهم کنیم که ایرانیان خارج از کشور سرمایه خود را به ایران بیاورند باید گام به گام پیش رفت زیرا اقتصاد کشور ما طی این دوره به شدت تضعیف شده و ساختن و شکوفا کردن زمان میخاد و صبر ولی دولت باید بداند برای فراهم کردن موقعیت سرمایه گذاری باید اول از اقتصادش شروع کند و بداندکه برجام و توافق در آن همه مشکلات اقتصادی را رفع نمیکند و تا موقع که اقتصاد تک بعدی است و قوانین تهسیلگر برای فراهم کردن جذب سرمایه گذار وجود ندارد نباید انتظار شکوفایی داشته باشیم.
 
 
بیشتر بخوانید: