Blog News
.png)
مارکتینگ اتومیشن چیست؟
مارکتینگ اتومیشن (Marketing Automation) یا به اصطلاح مدیریتی، اتوماسیون بازاریابی، پلتفرمی است که چرخش کار و وظایف مدیر مارکتینگ و کلا بخش بازاریابی را به صورت اتوماسیونی و البته هوشمند اجرا میکند. هدف کلی استفاده از این سیستم اتوماسیون بازاریابی، رساندن کار تعریف شده در سررسیدهای عادی، فوری، خیلی فوری، آنی، خیلی آنی بوده که به فرد یا کارشناس مربوطه باید ارجاع داده شود.
مطابق آمارهای بدست آمده، قریب به ۵۱٪ از شرکتهای بزرگ در سراسر جهان از یکی از انواع مختلف مارکتینگ اتومیشن استفاده میکنند.
یکی از این شرکتها Salesforce می باشد که گزارشی با عنوان State of Marketing در سال 2021 منتشر کرد. در این گزارش آمده است؛ بالغ بر 67 درصد لیدهای فروش و سرنخهای بازاریابی دنیا از طریق یکی از پلتفرم های رایج اتوماسیون بازاریابی جذب شدهاند.
در این مقاله سعی بر این داریم تا برخی از ویژگی های اتوماسیون های بازاریابی معروف و کاربردی استفاده شده توسط شرکتهای بزرگ جهان را معرفی نماییم. اکثر این پلتفرم ها با هرینه های بسیار بالا در اختیار شرکت های بزرگ قرار می گیرند و متقابلاً این شرکت ها از ارزش هزینه های سرمایه ای گذاشته شده برای خرید مارکتینگ اتومیشن با ویژگی های زیر آگاهی کامل دارند.
1- جمعآوری و ذخیره دادههای مشتریان از پلتفرمهای مختلف
مارکتینگ اتومیشن اطلاعات مربوط به ویژگیها و تعاملات مشتریان را از منابع مختلفی نظیر CRM و سایر دیتابیس جمعآوری کرده و رفتار آنها در وبسایت ها و اپلیکیشن های مختلف را تحت نظر دارد. بنابراین از مزایای این پلتفرم ها می توان به طبقهبندی دقیق کاربران بر اساس اطلاعات بدست آمده، امکان ایجاد بازاریابی شخصیسازی شده و هوشمند برای کسبوکارها اشاره کرد.
2-بخش بندی مشتریان
یکی از جذاب ترین بخش های اتوماسیون بازاریابی، حذف بخش بزرگی از پایگاه داده مشتریان می باشد که فعلاً هدف کمپین های فروش و تبلیغات و بازاریابی یک کسب و کار نیستند. این ویژگی از جمله آپشن های مهم طبقهبندی مشتریان توسط مارکتینگ اتومیشن ها می باشد.
3-شخصی سازی پیام های بازاریابی
این ویژگی باعث خواهد شد تا ارزشهای پیشنهادی خاص یک کسبوکار را براساس پرسونا یا به عبارت بهتر مطابق با نیازها و علایق شخصی مشتریان آن کسب و کار، به آنها ارسال نمایند. شخصیسازی پیامهای بازاریابی باعث خواهد شد تا نرخ بازگشایی و درگیری مخاطب با پیامهای ارسالی افزایش داشته و ارزش پیشنهادی در زمان مناسب به سمت جامعه هدف شلیک شود.
4- طراحی سفر برای مشتری
بدیهی است که هر لید فروش مسیر خاص با هدف خاصی را طی میکند تا یک مخاطب به مشتری تبدیل گردد. پلتفرم های بازاریابی اتوماسیونی این امکان را به کسب و کارها می دهند تا با طراحی کمپین های محتلف و سفر مشتری، صفر تا صد پیام های مرتبط با انواع تعاملات کاربران را تا تبدیل شدن هر مخاطب به مشتری برای آنها ارسال نماید. در این راستا، هر متغیری در مسیر تبدیل شدن مشتریان کسب و کارها قابل کنترل است.
نتایج استفاده از مارکتینگ اتومیشن
1) جذب مشتریان جدید از طریق مدیریت دادهها و نظارت بر رفتار مخاطبان در هر مرحله از قیف فروش با شخصیسازی پیامهای بازاریابی در کنار بخشبندی مشتریان
2) افزایش نرخ نگهداشت مشتری با استفاده از تکنیک شناخت نیازها و پاسخگویی در تعامل و در لحظه مناسب بدون نیاز به نیروی انسانی
3) فعالسازی مشتریان غیرفعال با آگاه سازی مشتریان به مزایای محصول یا خدمات با استفاده از تکنیک وجود پروفایلی جداگانه برای هرمشتری و تحلیل رفتار و تعامل آنها
4) افزایش تعاملات موثر و وفادار نمودن مشتریان و کاربران
5) ارتباط یکپارچه و چند کاناله با مشتریان با استفاده از کانالهای ارتباطی مختلفی و در دسترس چه از طریق کمپینهای مستقل و چه در بستر سفر مشتری
جمع بندی
با الکترونیکی شدن روزافزون کسب و کارها و گسترش فضای رقابتی بین کسب و کارهای دیجیتال، عدم وجود ابزار خودکارسازی بازاریابی نیاز مبرم مدیران مجموعه ها به تعیین دقیق بودجهی بازاریابی و افزایش شیوه های فروش کسبوکار میگردد. هدف اصلی سیستم های اتوماسیون بازاریابی، ارسال هدفمند و سفارشی سازی شده پیغام به مشتری جهت تعامل با کاربر بوده و با توجه به محتوای پیغام، زمان ارسال و کانال ارتباطی بین کسبوکار و مشتری، اهداف اصلی بازاریابی تحقق می یابد