Blog News

pen
آل‌سات پرداخت
 به معنی اتصال دستگاه‌های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت است. به کمک اینترنت اشیا برنامه‌ها و دستگاه‌های مختلف می‌توانند از طریق اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت کنند. در واقع، اینترنت اشیا این امکان را به شما می‌دهد که اشیا مورداستفاده خود را از راه دور و به کمک زیرساخت‌های اینترنتی مدیریت و کنترل کنید. به کمک اینترنت اشیا برنامه‌ها و دستگاه‌های مختلف می‌توانند از طریق اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت کنند.
هم چنین، اینترنت اشیا برای ادغام مستقیم دنیای فیزیکی و سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر فرصت‌هایی ایجاد می‌کند؛ سیستم‌هایی مانند؛ خودروهای هوشمند، اسکنرهای امنیت سایبری بیومتریک، تجهیزات کارخانه هوشمند و ... مثال‌هایی از اینترنت اشیا هستند.
 

اینترنت اشیا چگونه کار می‌کند؟

جمع‌آوری داده‌ها از طریق سخت‌افزارهایی از قبیل سنسور که بر روی دستگاه‌ها نصب می‌شوند.
به‌اشتراک‌گذاری و نگهداری داده‌های جمع‌آوری‌شده در یک فضای ابری.
تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از طریق نرم‌افزار و قراردادن نتایج در اختیار کاربران.


کاربرد اینترنت اشیا چیست؟

کاربردهای اینترنت اشیا در کامپیوتر: قابلیت اتصال به اینترنت و انتقال اطلاعات دو ویژگی مهم اینترنت اشیا در این زمینه می‌باشد.
کاربرد اینترنت اشیا در زندگی: دستگاه‌های هوشمندی مانند یخچال، ظرف‌شویی، لباسشویی، اسباب‌بازی و ... نام برد. در این نوع از سیستم‌ها، امنیت، اخطارهای هوشمند و قفل هوشمند وجود دارد. 
اینترنت اشیا در کشاورزی: استفاده از تجهیزات خودران کشاورزی، کشاورزی را از حالت سنتی به حالت کشاورزی هوشمند و پیشرفته می‌برد: نظارت و مانیتورینگ زمین کشاورزی از راه دور با وجود سنسورهای نور، رطوبت و دما قابل انجام است. نتیجه آن افزایش حجم و کیفیت تولید و افزایش بهره‌وری است.
اینترنت اشیا در پزشکی: گزارش‌‌‌‌‌دادن و مانیتورینگ لحظه‌‌‌‌‌ای وضعیت بیمار، هشدار در شرایط اضطراری بیمار، درمان از راه دور و ... که خود باعث کاهش بسیاری از هزینه‌ها می‌شود.
اینترنت اشیای اجتماعی: Social Internet of Things  یا اینترنت اشیای اجتماعی باعث برقراری ارتباط بین شبکه‌های اجتماعی و اینترنت اشیا می‌شود. این مدل اینترنت اشیا نسبت به دیگر انواع اینترنت اشیا مدرن‌تر است.
 
IOT
 

مزایای اینترنت اشیا: 

1. افزایش دقت و کارایی
2. خودکار کردن وظایف
3. کاهش نیاز به حضور انسان 
4. صرفه‌جویی در زمان 
5. بهبود جمع‌آوری اطلاعات
6. کاهش نیاز به مداخله انسانی
7. بهبود تجربه مشتری
8. ایجاد درآمد بیشتر
9.  افزایش بهره‌وری کارکنان و ...
 
 

معایب اینترنت اشیا:

1. امنیت
2. پیچیدگی
3. حریم شخصی
4. کاهش شغل


اینترنت اشیا چه امکاناتی را برای کسب‌وکار شما ایجاد می‌کند؟

با یک سیستم مبتنی بر اینترنت اشیا، جمع‌آوری داده‌ها، انتقال آن به فضای ابری و سپس ارائه پاسخ یا اقدام سریع راحت‌تر می‌شود. به همین خاطر است که همه مشاغل موفق، نرم‌افزار یا برنامه‌های تلفن همراه مبتنی بر اینترنت اشیا را توسعه می‌دهند. همچنین، عبارتی که اکنون به‌عنوان «اینترنت اشیا» رایج است، نشان‌دهنده یک تغییر در نحوه تصور ما از فناوری و نقش آن در جهان است. این تغییر نه‌تنها در سطح فردی، بلکه برای مشاغل، کارمندان، مشتریان و هر کس دیگری که در این فرایند دخیل است نیز قابل‌مشاهده است.
 

اینترنت اشیا چگونه بر صنعت پرداخت و تجارت الکترونیک تأثیر می‌گذارد؟

تأثیر اینترنت اشیا بر صنعت پرداخت و تجارت الکترونیک، هم برای خریداران و هم برای فروشندگان پوشیده نیست. به‌منظور دستیابی به این رشد، کسب‌وکارهای خرده‌فروشی در حال بررسی راه‌های نوآورانه برای اندازه‌گیری رشد هستند. اینترنت اشیا تا حد زیادی بر انتخاب خرید افراد تأثیر گذاشته و روش خرید مردم را تغییر داده است. این به کسب‌وکارهایی که در تجارت الکترونیکی هستند سود زیادی رسانده است زیرا کل فرایند خریدوفروش را تغییر داده است.
 

چند مورد از تغییرات اینترنت اشیا بر صنعت تجارت الکترونیک:

خرید فوری و خودکار برای مشتریان
بهبود زنجیره تأمین
مدل‌های جدید اشتراک و تمدید برای کسب‌وکارها
مدیریت پیچیدگی‌ها و مشکلات
ایجاد و مدیریت ارتباط و امنیت
 
IOT

جمع‌بندی

ما در این بخش از مقاله، مفهوم و کاربردهای اینترنت اشیا را دانسته و این موضوع را هم آگاه شدیم که اینترنت اشیا، صنعت تجارت الکترونیکی را بسیار تغییر داده و رویکرد مشتری‌محوری را ارتقا داده است. اینترنت اشیا روز به روز در حال گسترش است و نقش بیشتری در زندگی ما ایفا میکند. به نظر شما اینترنت اشیا چه تغییرات دیگری در روند زندگی انسان ها خواهند داشت؟