Blog News

نحوه دریافت کد مالیاتی

pen
آل‌سات پرداخت
نحوه دریافت کد مالیاتی
اگر می‌خواهید بدانید منظور از کد مالیاتی چیست باید برایتان بگوییم، تا زمانی که کسب‌وکارهای آنلاین و فروشگاه‌ها کد مالیاتی نداشته باشند، مجاز به داشتن درگاه پرداخت اینترنتی و همچنین دستگاه پوز برای انجام تراکنش‌های بانکی نیستند. بر اساس بخشنامه‌های بانک مرکزی فعالان اقتصادی که قصد استفاده از درگاه‌های پرداخت یا کارت‌خوان دارند نیز می‌بایست الزاماً در سامانه اقدام به‌پیش ثبت‌نام مالیاتی نموده و کد رهگیری مالیاتی دریافت دارند. البته بر اساس این بخشنامه صاحبان پرونده مالیاتی دستگاه کارت‌خوان و یا درگاه‌های پرداخت اینترنتی که قبل از تاریخ ذکر شده، کارت‌خوان یا درگاه پرداخت فعال داشته باشند، نیازی به ثبت‌نام در سامانه و دریافت کد رهگیری مالیاتی ندارند؛ بلکه به‌صورت خودکار اطلاعات آنها در سامانه مالیاتی ثبت می‌شود و برای آنها کد رهگیری مالیاتی صادر می‌شود. به‌منظور ایجاد شبکه مالیاتی دقیق و منسجم سازمان امور مالیاتی سامانه‌های مختلفی را راه‌اندازی کرده است و هر یک از اشخاص حقیقی یا حقوقی که فعالیت اقتصادی انجام می‌دهند موظف شده‌اند که بر حسب قوانین و مقررات ناظر بر این حوزه، اقدام به پرداخت مالیات نمایند که این امر مستلزم ثبت‌نام در سامانه‌های مالیاتی و دریافت کد رهگیری مالیاتی است. دریافت کد مالیاتی کار پیچیده‌ای نیست و نیاز به‌صرف هزینه چندانی هم ندارد، با ما همراه شوید تا اطلاعات لازم درباره کد مالیاتی، چگونگی و هدف از دریافت آن را به طور مفصل برایتان شرح دهیم. 
 

منظور از کد رهگیری مالیاتی چیست؟

کد رهگیری مالیاتی، یک کد ۱۰ رقمی است که پس از انجام مراحل ثبت‌نام به متقاضی ارائه می‌شود. کد رهگیری برای ورود به سامانه‌های مالیاتی کاربرد دارد. سازمان امور مالیاتی و بانک مرکزی کشور، تمامی پذیرندگان شبکه پرداخت را موظف به اخذ کد رهگیری مالیاتی کرده است.


چرا باید کد مالیاتی داشته باشیم؟

برای داشتن دستگاه کارت‌خوان فروشگاهی و درگاه پرداخت اینترنتی باید کد رهگیری مالیاتی داشته باشید. کد رهگیری مالیاتی در واقع راهکار سازمان امور مالیاتی، برای شناسایی مشمولین پرداخت مالیات است. از سوی دیگر داشتن درگاه پرداخت، امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر برای فروشگاه‌ها است. بسیاری از مشتریان از طریق درگاه پرداخت اینترنتی، می‌توانند هزینه سفارش‌ها و خریدهای خود را پرداخت کنند.


هدف از دریافت کد مالیاتی چیست؟

مبارزه با پول‌شویی
جلوگیری از فرار مالیاتی
جلوگیری از بروز تخلفات
افزایش درآمد و تأمین هزینه‌های عمومی جامعه
دریافت دستگاه کارت‌خوان بانکی POS و درگاه پرداخت اینترنتی
برای پرکردن اظهارنامه مالیاتی نیز داشتن کد رهگیری مالیاتی کاربرد دارد.


رعایت نکات مهم قبل از شروع ثبت‌نام و دریافت کد مالیاتی

توجه داشته باشید که این ثبت‌نام کاملاً رایگان است؛ بنابراین درخواست هرگونه وجه بابت آن غیرقانونی است.
همه اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل می‌بایست ثبت‌نام در نظام مالیاتی را انجام دهند.
صاحبان مشاغل باید برای هر واحد شغلی یا هر محل، به‌صورت مجزا ثبت‌نام نمایند.
مشاغلی که به‌صورت شراکتی کار انجام می‌دهند باید اطلاعات موردنیاز هر یک از شرکا را ثبت نمایند. این‌گونه مشاغل مشارکتی به‌عنوان یک مودی در نظام مالیاتی ثبت‌نام می‌کنند.
هرگونه تغییرات از جمله انحلال، تعطیلی فعالیت، تغییر نام، تغییر شغل، تغییر نشانی، تبدیل فعالیت انفرادی به مشارکتی و یا بالعکس، تغییر شرکای (اختیاری یا قهری) و غیره می‌بایست تا ظرف مدت ۲ ماه به سازمان اعلام گردد.
تا زمانی که شماره اقتصادی جدید برای صاحبان مشاغل تخصیص نیابد، افراد می‌بایست از شماره ملی، شناسه مشارکت مدنی و شماره اختصاصی اشخاص خارجی استفاده نمایند.


کدام مشاغل باید کد رهگیری مالیاتی داشته باشند؟

دریافت کد مالیاتی از خرداد ۱۴۰۰ برای اشخاص حقوقی نیز مانند شرکت‌ها اجباری است. مشاغلی که باید کد رهگیری مالیاتی داشته باشند شامل موارد زیر است:
کسب‌وکارهای کوچک خانگی
فروشگاه‌های اینستاگرامی
آنلاین شاپ ها یا فروشگاه‌های اینترنتی
مربیان و مدرسان ای که به‌صورت آنلاین آموزش می‌دهند
سایت‌های خیریه
برنامه‌نویس‌ها
استریمرها و گیمرها
تولیدکنندگان محتوا
فریلنسرها


نحوه اخذ کد مالیاتی

تشکیل پرونده مالیاتی در چند مرحله انجام می‌شود. ابتدایی‌ترین قدم این است که مراحل پیش ثبت‌نام در سامانه سازمان امور مالیاتی را انجام دهید. سازمان امور مالیاتی سامانه آنلاینی را برای تشکیل پرونده و گرفتن کد رهگیری مالیاتی ایجاد کرده است. این سامانه روند گرفتن کد مالیاتی را بسیار ساده و سریع می‌کند. بدین ترتیب برای تشکیل پرونده مالیاتی لازم نیست به اداره امور مالیاتی بروید و همه چیز به‌صورت اینترنتی انجام می‌شود. اولین مرحله پیش ثبت‌نام است. مرحله دوم ثبت‌نام الکترونیکی و مرحله سوم راستی‌آزمایی اطلاعات است. در نهایت تأیید و پایان کار.
نکته مهم در مورد ثبت‌نام در سامانه مالیاتی این است که برای هرکدام از کسب و کارهایتان باید یک کد رهگیری مالیاتی جداگانه تهیه نمایید. این بدین معناست که اگر دو سایت مختلف یا دو پیج اینستاگرامی متفاوت دارید، باید برای هرکدام از آن‌ها جداگانه ثبت‌نام کنید. اگر می‌خواهید برای یک سایت یا پیج اینستاگرام دو یا چند درگاه پرداخت بگیرید، لازم نیست چند کد مالیاتی دریافت کنید. با یک کد مالیاتی هم قادرید چند درگاه مختلف بگیرید.
مثلاً فرض کنید یک مغازه تأسیس کرده‌اید و محصولات آن را داخل سایت هم می‌فروشید. در این صورت تنها لازم است یک کد مالیاتی بگیرید. با این کد مالیاتی درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه کارت‌خوان به شما داده می‌شود. اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند کد مالیاتی بگیرند. یعنی گرفتن این کد به ثبت شرکت یا مجوز خاصی نیاز ندارد.


آیا به‌محض گرفتن کد مالیاتی مشمول پرداخت مالیات می‌شوید؟

برای پرداخت مالیات جای هیچ‌گونه نگرانی نیست چون میزان پرداخت مالیاتتان به‌اندازه درآمدتان از کسب‌وکار است.


کسانی که هم مغازه و هم سایت دارند باید چند کد مالیاتی داشته باشند؟

اگر هم‌زمان مغازه و سایت اینترنتی دارید و هم از طریق فروشگاه، هم از طریق سایت فروش دارید، تنها یک کد مالیاتی نیاز دارید تا هم درگاه پرداخت اینترنتی و هم دستگاه کارت‌خوان به شما داده شود.


تفاوت کد اقتصادی با کد مالیاتی:

کد اقتصادی برای اشخاص و شرکت‌هایی است که دارای فعالیت اقتصادی هستند، اما از کد مالیاتی زمانی استفاده می‌شود که فرد قصد پرداخت مالیات داشته باشد. به عبارت بهتر از کد مالیاتی برای شناسایی افراد دارای درآمد و دریافت مالیات از آنها استفاده می‌شود. مثلاً زمانی که می‌خواهید دستگاه الکترونیکی از بانک بگیرید نیاز به کد مالیاتی دارید.


جمع‌بندی

دارابودن کد مالیاتی از شروط اخذ درگاه پرداخت اینترنتی از شرکت‌های پرداخت (PSPها) است. درصورتی‌که یکی از شروط شرکت‌های پرداخت دررابطه‌با اخذ درگاه پرداخت را نداشته باشید نمی‌توانید اقدام به اخذ درگاه اینترنتی نمایید. شرکت آل‌سات‌پرداخت، پرداخت یار بانک مرکزی، تمامی خدمات پرداخت را به‌صورت یکپارچه در اختیار شما قرار می‌دهد. جهت اخذ درگاه پرداخت از آل‌سات‌پرداخت نیازی به دارابودن کد مالیاتی نیست و به‌راحتی پس از احراز هویت می‌توانید ظرف کمتر از 24 ساعت درگاه پرداخت اینترنتی خود را دریافت نمایید. جهت اخذ درگاه‌پرداخت‌اینترنتی اینجا کلیک کنید.